IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz E-Class също ще стане суперхибрид

Версията AMG 73 ще получи зареждащ се агрегат с 800 к.с.

Настоящето поколение на Mercedes-Benz E-Class ще получи топ-версия с индекс "73". Това става ясно от патентован от концерна Daimler търговски знак "Е 73", съобщава изданието CarBuzz, според което тази модификация е разработена от подразделението AMG, като ще разчита на хибриден задвижващ агрегат с около 800 к.с.


Mercedes-AMG E 63


Всъщност, ударната електрификация на топ-версиите AMG не е нещо ново. Тя беше потвърдена от вече бившия директор на спортното подразделение Тобиас Мьоерс още преди година и половина. Тогава той разкри, че екипът му работи върху AMG GT 4-door Coupe с бензинов двигател и електромотор, а само преди дни супехибридът GT 73 беше заснет по време на премиерата на болида на Mercedes във Формула 1.

Наскоро Daimler регистрира патенти и на съчетанията GT 73 e, S 73 e, SL 73 e и G 73 e, в които малката буква "е" символизира електрификацията e-Performance. За да не се получава объркване, топ-версията на E-Class ще се казва Е 73.

И тъй като Mercedes-AMG GT 4-door Coupe е изграден на същата платформа, на която и актуалната E-Class, няма да има проблеми с поставянето на мощната хибридна трансмисия на седана и комбито. Същият агрегат ще се поставя и на електрифицираната модификация на кросоувър Aston Martin DBX.

Снимка: Mercedes-Benz


 

0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Чичо ви ( преди 3 години )
    А сега след М5, М5 competition, M5CS ще чакаме и М5CS hybrid... Феновете на БМВ не могат да насмогнат! Открай време каквото направи Мерцедес, БМВ рано или късно повтаря. А да говориш за ориз в статия за Мерцедес е най-малкото проява на лош вкус!
  • #3
    2 rate up comment 12 rate down comment
    Bayraktar-BM-MGGA! ( преди 3 години )
    Както и да вози, какъвто и люкс да предлага, каквато и вътрешен уют да ти дава - на вид и на визия е грозен като КОЙОТ, сиреч като смъртта - по един щатски филм навремето.
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    z8 ( преди 3 години )
    но пък бие по качество израбка,поведение на пътя, усещане за лукс и мн. др.
  • #1
    0 rate up comment 9 rate down comment
    Японеца ( преди 3 години )
    Време беше, Тойота имат хибриди от 1995г! Сетили са се най накрая