IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 модела, които можеха да преобразят съветската автоиндустрия

Тези всъдеходи, лимузини, спортни модели и народни коли така и не получиха шанс

Историята на автомобилната индустрия на бившия СССР е пълна с удивителни творения, някои от които впечатляват и в наши дни. Факт е, че тези автомобили почти във всичко отстъпват на западните си конкуренти и затова повече от производителите от времената на социализма така и не оцеляха.

Има обаче и превозни средства, които са разработени и са били готови за серийно производство, но до него не се стига по една или друга причина. Дали някои от тях нямаше да променят историята на автомобилите в СССР, а след това и в Русия, е трудно да се гадае. Във всички случаи обаче тези прототипи представляват интерес, още повече че за тях се знае много малко.


10 прототипа от бившия СССР, за които малцина знаят (ГАЛЕРИЯ):

Снимки: Autonews

0 от 500
  • #8
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Кобрабг ( преди 2 години )
    Имате ли представа в какво състояние е бил СССр след 2 световна воина и ,че са дали повече от 28 милиона жертви и въпреки това са се конглокира с Краварите .А това ,че САЩ и така наречения западен свят е искал да започне ядрена воина със СССР ОЩЕ 1945.ТЕ ПОНЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ,А ВИЕ САМО МОЖЕТЕ ДА ПЛЮЕТЕ КАКВИ БИЛИ НЕЩАСНИ ПОД БОТУША НА ПУТИН
  • #7
    7 rate up comment 14 rate down comment
    tomimito ( преди 3 години )
    Как не ви омръзна да пишете глупости всеки ден ?
  • #6
    19 rate up comment 12 rate down comment
    Ник ( преди 3 години )
    Руснаците могат да правят перфектни единични бройки,ракети ,космически кораби но нямат технологична дисциплина да правят добре серийни производства /все някой по веригата ще се издъни/та така и с ваксинатА Спутник може да е добра но като тръгне конвейера и там някъде ще се напие някой и..... ако Путин беше по далновиден щеше да докара 1 мил.Германци /като цар Петър/ и нещата в Русия щяха да се оправят
  • #5
    24 rate up comment 25 rate down comment
    До 1 ( преди 3 години )
    Руснаците са имали нещастието да ги управлява Сталин, който се е постарал да избие и прати в лагери доста кадърни инженери. Техните места са заели послушни и не особено способни хора. А и като цяло в Русия никога не е имало добра инженерна среда. Във военната индустрия са същите непрокопсаници, просто няма как да го оценим лично. Да, там се стараят и харчат много средства, но резултатите им пак са посредствени от чисто инженерна гледна точка.
  • #4
    21 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Май не се прави разлика между концептуални прототипи и серийно производство, което е реализирало достатъчно продажби. Няма как да сравняваме и двете. Световната автомобилна история е пълна с изпреварили времето си концепции. Да сравняваме концепции с концепции и пазарни продукти с пазарни продукти!
  • #3
    22 rate up comment 14 rate down comment
    Nnn ( преди 3 години )
    Тези братушки не са стигнали ренесанса в цивилизационното си развитие от там са им всичките беди! Хората са им два типа едните са свикнали и са се примирили да бъдат крепостни, а другите се имат за господари, а тази система освен за войни за друго не работи!
  • #2
    24 rate up comment 7 rate down comment
    глас от тъдява ( преди 3 години )
    Хахаха, удобствата са признак на морален упадък, чуждопоклонничество и открита симпатия към прогнилия капитализъм.
  • #1
    27 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    От подобни статии си давам сметка, че ако руснаците не са постигнали много в автомобилостроенето е по простата причина, че освен ,че всички са работили по военни проекти , и малкото цивилни постижения е трябвало да бъдат удобрени "от горе" .