IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes показа с какво ще конкурира Porsche 911 Cabriolet

Новият SL Roadster ще се продава само под марката AMG и ще бъде с 4х4 задвижване

Компанията Mercedes-Benz пусна официални снимки на новото поколение на SL Roadster, което ще бъде представено до края на годината. Покрит с камуфлаж прототип на модела, който е сочен за основен конкурент на Porsche 911 Cabriolet, преминава последни зимни изпитания.


Mercedes-AMG SL Roadster


На снимките се виждат няколко варианта на SL, като става ясно, че моделът ще получи поне две различни опции за мек покрив. Кабриолетът ще бъде с 2+2 места, като ще се предлага единствено под марката AMG. Всички версии на автомобила ще получат системата за задвижване на четирите колела 4Matic +, като финалните тестове ще бъдат проведени на Северна дъга на "Нюрбургринг".

От компанията разкриват още, че възроденият SL ще бъде много по-лек и съответно по-бързо от своя предшественик. Именно затова разработката му е поверена на подразделението AMG, което се случва за първи път в историята на модела и неговите седем поколения до момента.


Mercedes-AMG SL Roadster


Новият автомобил е изграден модулната спортна платформа (MSA), която е в основата и на следващата генерация на Mercedes-AMG GT, като по този начин моделът се връща към корените си. Той ще се предлага единствено като роудстър, както беше и при неговия предшественик, като производството ще се осъществява в завода в Зинделфинген (Германия). Там ще се сглобява и новия AMG GT.

Вече са известни габаритите на новия SL - дължина от 4630 мм, широчина - 1870 мм и височина - 1310 мм. Благодарение на новата платформа задвижването ще става с 6-цилиндрови бензинов двигател, подпомагани от мека хибридна система. На върха на гамата ще се разположи версията с V8 двигател, чиято мощност ще превишава 700 к.с.

Още снимки на тестовите прототипи на новия SL Roadster - вижте в галерията:

Снимки: Mercedes-AMG

0 от 500