fallback

Audi S8 Plus получава 700 конски сили

Обновената лимузина ще излезе на пазара до края на годината

В Audi определено се умориха да играят втора цигулка след Mercedes-Benz и BMW в сегмента на луксозните седани и затова готвят сериозно обновяване на петото поколение на A8, което е на пазара в момента.

Прототип на модела беше заснет по време на тестове в Швеция, като това е топ-версията S8. Въпреки слуховете за появата на RS-вариант, вече е ясно, че такъв може да има едва при следващата генерация на новия седан, която ще бъде напълно различна. И е напълно възможност тя да стане първият модел от възродената марка Horch (в нея ще влезе е бъдещият голям SUV, който засега се казва Q9).

Във всички случаи, за да може да се бори с големи си конкуренти, Audi ще трябва да предложи съперник на Mercedes-AMG S 63 или BMW M760Li. Засега обаче той ще е във вариант S8, като ще се предлага в две версии - стандартна и Plus. Спортната лимузина получава преработени брони и решетка, както и фарове в стила на новото A3, но като цяло разликите със сегашния модел няма да бъдат кой знае какви.

Интериорът също ще бъде променен незначително, като лимузината ще получи актуализирана информационно-развлекателна система, както и нови седалки, но революция в него също не се предвижда.

Голяма новост ще бъде в задвижващата система. Под капака на лимузината ще бъде поставен познатият 4,0-литров V8 двигател с два турбокомпресора, който обаче вече ще бъде снабден с мека хибридна технология. Това ще позволи на стандартно S8 да развива около 640 к.с. (с 50 повече от от сега), а при версията S8 Plus мощността ще надхвърли 700 к.с.

Снимки: Autoevolution

fallback
  • #4
    AAV ( преди 3 години )
    Във времена, в които се говори все повече за екология, от какъв зор се тика задвижване със 700 коня от ДВГ в кола, която в най-малко 95% от времето трябва да спазва ограничения от 30 до 140 км/ч... Тази мания напоследък по прекалено много мощност води само до проблеми по и без това претоварените пътища.
  • #3
    анонимен ( преди 3 години )
    В Audi определено се умориха да играят втора цигулка след Mercedes-Benz и BMW...всъщност са 3-та цигулка!
  • #2
    анонимен ( преди 3 години )
    Безлична кола.
  • #1
    Супер ( преди 3 години )
    скучен дизайн от години насам...
fallback
Последни