fallback

На какво е способeн 18-годишен Mercedes-Benz E220 на магистрала?

Комбито с 4-цилиндров мотор се представя впечатляващо (ВИДЕО)

По магистралите често може да бъдат срещнати автомобили с висока мощност, които достигат невероятни скорости. Понякога обаче е по-важно и да можете да се насладите на пътуването, докато сте зад волана. Затова и екипът на TopSpeedGermany се насочи към 18-годишно комби Mercedes-Benz E-Class E220, което изпробва на участък от аутобан без ограничение на скоростта.

Този Mercedes-Benz E-Class Wagon от 2003 година има под капака си 2,2-литров турбодизел с 4 цилиндъра, развиващ 150 к.с. В наши дни подобни показатели вероятно ще се струват недостатъчни на много хора, но от заснетото видео се вижда, че подобна мощност е напълно достатъчна.

Без особени проблеми дизеловото комби успява да развие скорост от 204 км/ч, преди да влезе в трафик, който забавя значително скоростта му. След като лентата пред автомобила се "отпушва", водачът достига до 200 км/ч.

Любопитно е да се разбере, какво ли щеше да се случи, ако машината не беше забавена от трафика. Факт е обаче, че дори след 18 години употреба този двигател успява да достигне подобни показатели. Още повече, че той е проектиран не за производителност, а за по-нисък разход на гориво.

Снимка и видео: YouTube

fallback
  • #8
    анонимен ( преди 3 години )
    #9 дай да караме по 1200 коня за да ако има 6 тира залепени да може да ги минем :D ей да ви имам логиката..
  • #7
    анонимен ( преди 3 години )
    9 - не предпиемаш изпреварване ако нямаш видимост и не можеш да ги минеш накуп ;-). Но не ми казваи, че с 150кс (казах го образно) не можеш да минеш 3 камиона, които "пъплят" с 90, освен ако не натоварен до ушите и задната броня ти стърже асфалта. Но тогава, няма да ти е да се пилиш много. 11 - съгласен, че на планиско, завои с къси прави конете са от значение (за да има изабвление) ;).
  • #6
    анонимен ( преди 3 години )
    а когато са един тир два тира три тира и няма дистанция между тях какво правим със 150 к.с.
  • #5
    анонимен ( преди 3 години )
    5 - можело да си останеш с 150кс значи. Напълно отговарят на изскванията ти. Един ТИР е около 25м, движат се 80-90км/ч макс. Щом не караш бързо, 400кс са ти само да показваш положение, като повечто които карат такива коли, отделно че не могат да ти карат ;-) (нищо лично). Не е рядкост да подмина Поршета и други спортисти при 180+.
  • #4
    анонимен ( преди 3 години )
    До номер 5:RS3 или RSQ3?
  • #3
    ... ( преди 3 години )
    Аз видях 207, не знам вие как видяхте 204!!!
  • #2
    до2 ( преди 3 години )
    Точно това не са го пускали ,но пускаха за Хонда на 30+ години , за S класа и 2-3 други . След няколко дена ще има зас някое Ауди, после някой Форд....Нищо ново под слънцето!
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    Интересно кои ще са тези хора на които 150 кс няма да са им достатъчно - спортисти, комплексари, хлапета?
fallback
Последни