IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda представи удължена Octavia

За първи път чехите предлагат подобна версия за седан

Новото поколение на Skoda Octavia се добра и до Китай, където ще се продава специална версия на най-популярния модел на марката. Тя получава добавка Pro към името си, като ще се произвежда от съвместното предприятие SAIC VW.


Skoda Octavia Pro


Това е първият удължен седан на чешкия производител, който и досега е предлагал "разтегнати" модели за Китай, но това бяха версии на кросоувърите Yeti и Karoq. Дължината на Octavia Pro е 4753 мм срещу 4689 мм за стандартния лифтбек. Междуосието е нараснало до 2730 мм, което е с 44 мм повече, но дори така тази версия не може да настигне Superb, при която дължината е 4869 мм, а разстоянието между двете оси - 2841 мм.

Китайската Octavia Pro има и други разлики от глобалния модел. Предната броня и задният дифузьор са почти идентични с тези на европейската "напомпана" версия RS. Премахнати са дневните светлини, но пък са добавени хром, както и допълнителни елементи на крилете и вратите.


Skoda Octavia Pro


Промени има и в салона, където новият вариант е получил 12,1-инчов сензорен дисплей (при версията за Европа той е 10-инчов в базовия вариант). Виртуалният приборен панел с диагонал 10,3 инча и проекционният дисплей се запазват, както и оригиналните варианти на оборудване на салона.

Основен за Китай ще бъде турбомоторът 1.4 TSI с мощност 150 к.с., като той е съчетан със 7-степенна роботизирана скоростна кутия DSG. Ще се предлага и механична трансмисия. Освен това версията Pro, която ще е достъпна само за Китай, е с многоточково задно окачване, докато в Европа за варианта със 150 к.с. то е на греда.

Още снимки на удължената Octavia - вижте в галерията:

Снимки: Skoda

0 от 500