IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall показа конкурент на Lexus NX

С премиум-кросоувъра Wey Macchiato китайците продължават серията модели, кръстени на кафе-напитки

Китайският концерн Great Wall официално показа своя нов премиум-кросоувър Wey Macchiato, като го посочва за директен конкурент на Lexus NX.


Wey Macchiato


С този автомобил производителят продължава серията си от модели, свързани с кафета. Great Wall вече представи Wey Mocha, който е разположен едно стъпало нагоре в гамата, а концернът е регистрирал и търговските названия Latte и Cappuccino, така че със сигурност ще се появят и автомобили с тези имена.

Дължината на Wey Macchiato е 4520 мм, като разстоянието между двете оси достига 2710 мм. Задвижването е поверено на хибриден агрегат, в който влизат 1,5-литров бензинов двигател и електромотор със сумарна мощност 192 к.с. Скоростната кутия е 8-степенна автоматична, а задвижването, в зависимост от нивото на оборудване, е към предната ос или към четирите колела.


Wey Macchiato


Новият Wey Macchiato разполага с богат комплекс от системи за безопасност, включващ адаптивен круиз-контрол, настроен за работа в градски условия с функция за разпознаване на пътните знаци, а също така камери за кръгово видео-наблюдение и система за предотвратяване на челен сблъсък. Премиум-оборудването на кросоувъра се допълва и от ефектен панорамен покрив.

Дебютът на модела през публика ще се състои по време на автосалона в Пекин през април, като продажбите в Китай ще стартират още през пролетта. На европейския пазар кросоувърът ще дебютира в края на годината.


Wey Macchiato

Снимки: Autohome

0 от 500