IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini превръща Urus в най-мощния модел в историята си

Освен хибридна версия кросоувърът ще получи и модификация Sport RS

Италианският производител Lamborghini работи върху обновяването на кросоувъра си Urus, който ще получи две нови модификации. Едната ще бъде хибридна, която ще превърне Urus в най-мощния сериен модел на марката в историята, а втората ще получи името Sport RS.


Lamborghini Urus


За появата на хибриден варианта на Lamborghini Urus, който ще се зарежда от електропреносната мрежа, още през 2016 година намекна техническият ръководител на компанията Маурицио Реджиани. Според информация на британското издание Car, тя ще се появи през 2022 година, за когато е планирано обновяването на модела.

Твърди си, че зареждащият се Urus ще получи бензинов двигател от Porsche, развиващ 600 к.с. Заедно с електромотора мощността ще скочи до 820 к.с., което автоматично превръща кросоувъра в най-мощния "граждански" модел в историята на марката.

В момента купето и роудстъра Sian, които също са хибриди, развиват 819 к.с. В гамата на Lamborghini влиза и хиперколата Essenza SCV12 с атмосферен V12, който разполага с 830 к.с., но този модел не може да се кара по обществени пътища, а само на писта.


Lamborghini Urus


По предварителни данни, хибридният Urus ще бъде с около 250 кг по-тежък от сегашната бензинова версия с 4,0-литров V8, развиващ 650 к.с. Допълнителното тегло идва от голямата батерия, който ще позволи на кросоувъра солиден пробег само на так. Колкото ще бъде той, засега не се разкрива.

Хибридният вариант няма да бъде единственото ново попълнение в гамата на модела. Догодина ще излезе и версия Urus Sport RS с форсиран до 675 к.с. двигател V8. Премиерата на обновения модел ще се състои до няколко месеца, а продажбите ще стартират в началото на 2022 година.

Снимки: Car, Motor1

0 от 500