IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Джеръми Кларксън разкри за продажбата на коя кола го е яд най-много

Ексцентричният телевизионен водещ определи действията си като "идиотизъм"

Съвсем наскоро, в Youtube бе публикувано видео, записано още през 2019 година от сайта Drivetribe, в което известният телевизионен водещ Джеръми Кларксън отговаря на въпроси, зададени от зрителите на шоуто The Grand Tour. Автомобилната поредица, дело на онлайн гиганта Amazon, нае Кларксън и колегите му Джеймс Мей и Ричърд Хамън, след като те напуснаха британската поредица Top Gear.


джеръми кларксън


На въпрос за най-лошото си решение да купи или продаде кола, Кларксън отговоря, че все още съжалява за продажбата на BMW CSL с две врати. "Не мисля, че някога съм купувал автомобил, който не ми е харесвал. Но продадох свое BMW CSL 3.0 почти на безценица. И по-точно за 3000 лири, което беше идиотизъм. Истински идиотизъм", споделя в типичния си стил водещият.

Кларксън има защо да съжалява - в последните години, на различни търгове цената на запазен екземпляр BMW CSL нерядко надхвърля 100 000 долара. Спортната машина е разработена в средата на 70-те години на миналия век, като отправна хомологация за състезателните серии ЕТСС.

CSL се отличавал от другите 3.0 модели с тънките стоманени панели и алуминиеви части за намаляване на теглото. Произведени са общо 1265 бройки от модела, 500 от които са продадени във Великобритания. Това означава, че автомобилният специалист е имал доста рядка кола.


BMW CSL 3.0


Междувременно, британският водещ разкри и мнението си за електромобилите. За десетилетията си опит Джеръми е сядал зад волана на стотици (а може би и хиляди) автомобили. Но твърдо заявява, че не би си купил електрическа кола. "Никога няма да имам електромобил. Виждам, че на хората им харесват, но на мен ми харесва звукът на V8. Не искам да се кача на кола, която не звучи прекрасно. Аз съм на почти 60 години и ще карам бензинови машини докато умра".

Кларксън заяви, че е карал електромобили и разбира защо те са привлекателни. И добавя, че доста му е допаднал BMW i8. "Може да ме наречете динозавър, но вместо Stormzy (британски рапър) бих предпочел Pink Floyd, а вместо Tesla - Ford Mustang". Към момента, британецът се фокусира върху новия епизод на шоуто The Grand Tour, който трябва да излезе тази година, макар датата все още да не е известна. Акцент в серията ще бъде пътешествие на водещите  във Шотландия.

Вижте разсъжденията на Кларксън във видеото:


0 от 500