IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz S-Class на старо - какво да очакваме?

Иконата сред луксозните лимузини предлага надеждност, но и някои неприятни изненади

Представителните седани от най-висок клас не са чак толкова много, но сред тях има един, който се е превърнал в икона. Неговото име е Mercedes-Benz S-Class, като много рядко някой от конкурентите му може да го изпревари по продажби. А авторитетът, който си е извоювал този модел, е признат дори от тези, които избират автомобили на други марки.


Mercedes-Benz S-Class W222


Преди няколко месеца беше представена новата S-Class (W223), като неговият предшественик (W222) вече се води втора употреба. Това би трябвало да означава, че цената му ще спадне и съответно може да се окаже доста изгодно положение.

Моделът излезе на пазара през 2013 година, а през 2017-а беше обновен. Промените не се отразиха сериозно на дизайна, тъй като засегнаха предимно оптиката. Сега S-Class (W222) се предлага на пазара на употребявани автомобили в широк диапазон от цени, което вероятно ще накара мнозина да се ориентират към нея.


Mercedes-Benz S-Class W222


Представителният седан обикновено е търсен за всекидневно ползване, което означава и сериозен пробег. Трябва да се отчете и още нещо - тази кола в повечето случаи е карана от нает шофьор, а не от собственика. Това означава, че нейният двигател доста време е работил и на празни обороти, докато водачът е чакал шефа си пред офиса или заведение.

По този начин двигателят е натоварван допълнително, което не е никак здравословно. Затова експертите препоръчват при диагностика да се проверят и часовете на работа на мотора. Умножете ги по средната скорост, регистрирана на бордовия компютър и така може да добиете представа, колко е приблизителния пробег на автомобила. И съответно да разберете, дали той отговаря на показанията на километража.

Какво да очакваме от Mercedes-Benz S-Class, поколениe W222 (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #15
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Пепи Шекера ... ( преди 3 години )
    робин-худа на увредените народни маси, каращи неуДачията на рено! ))))
  • #14
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Смятам че такъв автомобил втора ръка е само за служебен на фирма с големи печалби имаща нужда да доказва разходи, да похарчиш 80-100 хиляди , за да връткаш геврека из Бг-то ...
  • #13
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Так става ... ( преди 3 години )
    когато "карач" на неуДачия, като Пепи Шекера, пише за Мерцедес:1. V8 мотора се поставя с обозначението S560 и по-скоро няколо рендета и неуДачии ще загинат преди да покаже проблеми!2. В Германия, ако наемния шофьор не си върши работата както трябва и с полагаемите грижи към колата, изхвърчва на секундата на улицата!3. S350 CDI винаги е бил най-малко с 258к.с., като има версии и с 300к.с., но никога с 249к.с.!4. Няма W222, S class AMG с 6 -цилиндрови мотори! Всички са с по 8 цил. и т.н.
  • #12
    10 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Офф, тоя злобар пак изпълзя отнякъде!! Какво ти е зор за проблемите на собствениците на Мерджо!? Ти нали не си от тях!! Айде, оди си там при рендетата!!
  • #11
    17 rate up comment 9 rate down comment
    Шшш ( преди 3 години )
    .... не какви да е проблеми, а ПРЕМИУМ проблеми. А най-много се радвам на следното - "мерцедес и останалите" и след няколко премиум ремонта, как не им се чува за мерцедес.
  • #10
    6 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Това с персоналния шофьор си е отживелица - тая кола ти дава удоволствие да я шофираш! Гледам тарамбуките си падат още по тая "екстра"! Деловия западняк сам си кара.
  • #9
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Бул Гер ( преди 3 години )
    конглокенция
  • #8
    14 rate up comment 12 rate down comment
    до 10 ( преди 3 години )
    Не го разбираш, защото разсъжденията са ти ограничени. Допускаш, че само в София може да си купиш такава кола а всъщност мобе да ти трябва да правиш всеки ден 500км из страната. Второ, може и ти да си я караш защото самото и управление те кефи. Може и да е на 1г. и да е с 5000км и на половин цена - примерно 105000 евро.
  • #7
    31 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 години )
    Надявам се коментара ми да не прозвучи като заяждане, но никога не съм разбирал каква е идеята да купиш подобен автомобил втора ръка. Това е лимузина, нейната идея е ти да пътуваш в лукс на задната седалка докато личният ти шофьор те вози. Това е автомобил за комфортно пътуване на дълги дистанции. Да си купиш такава кола втора ръка и да се возиш сам и да висиш из софйските задръствания за мен няма логика.
  • #6
    0 rate up comment 8 rate down comment
    Зезо ( преди 3 години )
    Интересно защо в статията снимките са от W223.