IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-екстремният Mercedes G-Class е готов за производство

Бруталният 4х4 "на квадрат" преминава финалните си тестове

Версията с портални мостове на Mercedes G-Class, наречена 4х42, определено се прие изключително добре от клиентите. И макар първият модел да започна живота си като обикновен шоу-прототип, отзивите бяха толкова позитивни, че Daimler бързо се захвана с производство.


mercedes g 4x4


Ограничени бройки от G-class 4×4² все още се доставят на клиентите, но те са на базата на старото поколение на всъдехода. Компанията, обаче, активно работи по нова версия, която, очевидно е на финална фаза преди поточните линии. Това поне показват шпионските снимки, публикувани от изданието Carscoops.

Снимките са направени в района на легендарната писта Нюрбургринг в Германия, като всъдеходът се занимава с обичайните си задачи: екстремни скоростни и оф-роуд тестове. От изображенията е видно, че бъдещият  Mercedes G-Class 4×4² не с кой знае колко камуфлаж и доста от акцентите по всъдехода вече са ясни.


mercedes g 4x4


Всъщност, сериозно замаскирани са само масивните колесни арки и козирката на багажника, може би за да ни карат да гадаем дали ще са карбонови, или не. Това, което въобще не е скрито, е приятният син цвят на купето, както и черните решетка и капаци на мигачите. 

Много ясно се виждат също и детайлите от окачването на новия всъдеход, като то очевидно ще разчита на много алуминиеви компоненти. Това явно ще помогне да се олекоти конструкцията на машината и ще запази и спортните характеристики на G-Class 4×4², който, въпреки 40-сантиметровия си клирънс, ускоряваше от 0 до 100 км/ч за около 6 секунди.


mercedes g 4x4


На този етап, слуховете са, че новият портален SUV се разработва от подразделението AMG и ще бъде лансиран като негов модел. В подкрепа на това е и фактът, че G-class 4×4² ще използва V8 туинтурбо агрегат от AMG. Все още не са известни официални данни за мотора, но се предполага, че той може би ще е по-мощен, отколкото в първото поколение, където тягата бе в "размер" на 420 конски сили.

Няма официална информация кога ще бъде лансиран новият модел, но се очаква това да стане преди края на годината.

Още шпионски снимки на Mercedes G-Class 4×4² от Carscoops вижте в галерията:

0 от 500