IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-важният автомобил в Холивуд е Porsche Cayenne

За управлението на тази кола са нужни 5 човека (ВИДЕО)

В Холивуд може да бъдат видени какви ли не автомобили, но два от тях спокойно могат да бъдат определени като „най-важните“. Това са специално оборудвани Mercedes-Benz ML и Porsche Cayenne, които се използват за снимки на сцените с преследвания в най-големите холивудски продукции.


Porsche Cayenne


Вярно е, че новите филми използват дронове и компютърни графики, но най-ефектните кадри се правят именно от автомобил. Единият от двата – това Porsche Cayenne, е оборудван с най-новата техника за снимки, като за управлението са нужни пет (!) човека. Зад волана седи шофьор, а до него има машинист на крана, на който е закрепена камерата.

Зад гърба на водача е настанен оператор на камерата, който отговаря за заснетите от нея кадри и съответно я управлява. До него седи човек, който има директна връзка с режисьора и предава на екипа неговите изисквания. И накрая – в багажника има още един оператор, чиято задача е да държи камерата на фокус.


Porsche Cayenne


Тези петима специалисти вършат всичко това в автомобил, който се движи с огромна скорост и преминава през остри завои. Затова е избран и Porsche Cayenne, тъй като той предлага комбинация от мощност и стабилност на пътя.

А ако се чудите, защо кросоувърът е в матово черно, то това не е случайно. Този цвят намалява отблясъците от автомобила, като фаровете и задните светлини също са покрити с черно фолио.


Снимки и видео: YouTube

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Дъг Де Мъро е много добър водещ - гледам го, защото казва и забелязва неща, които убягват на останалите.
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Да слушаш Дъг за коли е като да слушаш жена за бормашини. Цветна е, лъска, пластмасата е добра - заслужава си....
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Любезния лос ( преди 3 години )
    Дъг Демуро ме кефи но доста се изложи с видеото за Волгата. Явно старите коли не са му силата. Явно е решил да се пробва в нещо различно.