fallback

Електрическата Dacia прави революция и при колите под наем

Ползването на Spring във Франция ще излиза по 7 евро на ден

Преди няколко месеца групата Renault представи най-евтиния електрически автомобил на пазара, който ще се предлага под дъщерната марка Dacia. Компактният Spring се произвежда в Китай и ще излезе на пазара на 20 март, като се очаква да струва около 15 000 евро (без държавните субсидии).

Веднага след премиерата на модела френската компания за коли под наем E.Leclerc е направила поръчка в Renault за закупуване на 4000 електромобила. От тях 3000 са Dacia Spring и 1000 са Renault Zoe, като се очаква те да бъдат доставени в клоновете на фирмата в началото на април. И съответно веднага ще бъдат достъпни за отдаване под наем.

В интервю за френско радио собственик на фирмата Мишел-Едуард Леклерк заяви, че малкият електромобил ще се предлага под наем за 5 евро на ден. Към тази сума се прибавят и разходите за пробег, като именно по този показател Spring ще превъзхожда значително всички конкуренти на пазара.

Още снимки на електромобила на Dacia - вижте в галерията:

В момента E.Leclerc предлага Zoe за 4 евро на ден, но оскъпяването е с около 15% на изминат километър, което означава, че сумата става сериозна при по-голям пробег. Леклерк обещава, че Dacia Spring ще струва само 7 евро дневно – 5 евро начална цена плюс 2 евро за разходите за изминатия пробег.

Ако това наистина стане факт, Spring ще направи революция не само на пазара на електромобили в Европа, но и този за предлагането им под наем в ежедневни условия. Електромобилът на Dacia е оборудван с електромотор с мощност 44 к.с. и батерия с капацитет 26,8 кВт/ч, които осигуряват пробег от 295 км с едно зареждане.

Снимки и видео: Motor1

fallback
  • #5
    Дд ( преди 3 години )
    И колко е държавната субсидия в БГ, в Румъния е 11,500 евроооо, толкоз връщат като си купиш Ел. автомобил
  • #4
    анонимен ( преди 3 години )
    Сигурно като еко начинание имат разни данъчни отстъпки. А и си правят реклама така. В БГ също можеш да наемеш Дачия или други компактни коли рентакар за около 6-7 евро на ден. От една страна без горивото, но от друга все пак са по-големи автомобили.
  • #3
    ano ( преди 3 години )
    Те само тка си пишат, важно е матрял да има
  • #2
    анонимен ( преди 3 години )
    E.Leclerc - са верига за хранителни стоки, и дори на сайта им няма и помен от коли под наем? Да не бъркате името?
  • #1
    кво речи!? ( преди 3 години )
    Чакай малко, искате да ме убедите че във Франция ти излиза по-евтино да неемеш отколкото в Бг. Ако ги пускат по 7? -са 210 на месец , че то по на сметка отколкото да я взема от официалния дилън на изплащане.
fallback
Последни