IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota вече е и най-търсената марка в света

Това показват резултатите от проучване в 158 държави

Въпреки очевидните негативни ефекти от ограниченията зазаради коронавируса, Toyota определено доминира през изминалата година. След като загуби титлата си от Volkswagen Group преди пет години, японският концерн си върна първото място сред най-продаваните производители в света, а сега се оказа начело и в още една класация - тази за най-търсена марка в Google.


Toyota


През 2019 година тази позиция беше заемана от BMW, но германският бранд отчете спад в продажбите заради пандемията. Изданието Compare the Markets анализира резултатите от търсенията през 2018, 2019 и 2020 година в общо 158 държави, като за 2020 година в 55% от тях Toyota е на първо място.
Това означава 34,8% от проучените страни, което е сериозен скок в сравнение с 2019 година. Тогава Toyota беше на първо място само в 17,7% от държавите.

В същото време BMW записва спад, след като през 2019 година беше лидер в 118 страни, но през 2020 година те са едва 34. Германската марка обаче остава на първа позиция за тригодишния период на проучването с 38,3% срещу 31,3% на Toyota.


най-търсени марки


От друга страна, Mercedes-Benz си запазва третото място като най-търсен производител, следван от Kia и Ford, които влизат в Топ 5, след като през 2019 година бяха на последните места в класирането. През 2020 година те са лидери в по една държава.

Снимки: Compare the Market

0 от 500
  • #4
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Бойко Борисов ( преди 3 години )
    Това е защото МОЯТА джипка Тойота е най-търсената. Тия трябва да ми се отчитат с процент от печалбата. Аз им правя рекламата! Ама нека да дойдат в БГ за някой завод - ще си взема моето.
  • #3
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Нормално е Тойота да е номер едно. Респект!
  • #2
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 години )
    На мен лично тойотите са ми леко скучновати, но от друга страна не отричам това, че са достъпни и доста надеждни. Обиколил съм доста държави и на доста места японските и корейските автомобили преобладават, което значи, че си имат своите качества. Особено в райни с по-суров климат и не до там достъпно сервизно обслужване, японските автомобили са доста масови. Като трябва да уточним, че моделите за европеския и да кажем американския или друг пазар имат доста различия.
  • #1
    26 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Болния завистлив мозък на долния е за психиатър.