IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen готви още по-горещ Golf R

Новата версия на хот-хеча ще получи 333 коня под капака

Преди една година в интернет се появи вътрешно-фирмен документ на Volkswagen, който разкри мощността на всички версии на осмото поколение на Golf. От него стана ясно, каква ще бъде мощността на GTI, GTI TCR, GTD и GTE.


VW Golf R

Всички тези модели вече са на пазара, като показателите им са същите, като посочените в документа. Единствената разлика беше промяната на името от GTI TCR на Clubsport. В списъка обаче е посочена и друга версия на хечбека, срещу които пише 245 киловата, а това съответства на 333 к.с.

Когато хот-хечът Golf R беше официално представен миналия ноември, от Волфсбург официално обявиха, че неговият 2,0-литров TSI двигател получава "само" 235 кВт, тоест 320 к.с. В книжката с инструкции на модела обаче е посочена и версия на 2,0-литровия турбомотор, срещу когото е посочено кодово име "DNF" и мощност 245 кВт. А това означава мощност от 333 к.с., което вероятно покзва, че Volkswagen ще предложи и по-мощен R варант.


VW Golf R


Ако такъв автомобил действително бъде пуснат на пазара, той ще получи името R Plus. Не е тайна, че във Volkswagen искаха да направят серийна версия на прототипа R420, представен на изложението в Пекин през 2014 г. Този хечбек трябваше да получи 2,5-литровия мотор с 5 цилиндъра от Audi RS 3, но компанията от Инголщад не се съгласи.

Вероятно бъдещият Golf R Plus ще излезе на пазара след около година, тъй като сегашният хот-хеч се появи съвсем скоро. Топ-версията на хот-хеча със сигурност ще се предлага в  ограничен тираж и на по-висока цена.

Снимки: Motor

0 от 500