fallback

Tesla промени радикално интериора на Model S

Електрическият седан получава и нова топ-версия с 840 км пробег

След години на пазара Tesla най-после актуализира своя Model S, който вкара компанията сред масовите производители. Производството на обновения електрически седан ще стартира до няколко седмици, като вече се знаят първите подробности.

От малкото снимки, публикувани от компанията, се вижда, че големите промени са в интериора на седана. Там отпада досегашния вертикален таблет, който се използва от настоящите Model S и Model X. Той е заменен от 17,0-инчов дисплей, който изглежда почти идентичен с този в Model 3 и Model Y.

Резолюцията на екрана е значително подобрена с по-ярки цветове и подобрена реакция. Седанът, като и кросоувърът Model X, ще запазят и своя 12,3-инчов цифров инструментален приборен панел. Електромобилът обаче получава нов отрязан волан, който изглежда по-подходящ за самолет или космически кораб. Той е в стила на концептуалния Roadster.

Също така, трябва да се отбележи липсата на лостчета, което означава, че мигачите ще се управляват от волана. Обликът на салона се допълва от по-големи дървени облицовки, както и от дисплей за пътниците на задния ред седалки, който е поставен в долната част на централната конзола.

Промените в екстериора не са кой знае колко сериозни, като повечето от тях са засегнали долната част на Model S. Като цяло седанът изглежда по-агресивен, като получава и ново ниво на оборудване, което ще се предлага и за кросоувъра Model X.

Версията с два двигателя Long Range остава основна и за два модела, но досегашното най-високо ниво Performance е заменено от Plaid. Няма реална разлика в производителността, но за Model S ще се предлага и Plaid+, който ще излезе на пазара по-късно през година. Той ще получи новите акумулаторни батерии на компанията, които вече са част от структурата на автомобила.

Благодарение на тях, Model S Plaid+ ще изминава до 840 км с едно зареждане и ще ускорява от 0 до 100 км/ч за под 2 секунди. Същите промени, включително и по екстериора, скоро трябва да получи и Model X.

Още снимки на обновения Tesla Model S - вижте в галерията:

Снимки: Tesla

fallback
  • #23
    до TSLA ( преди 3 години )
    бе и теб те хапи кучето, ама нейсе ...
  • #22
    TSLA ( преди 3 години )
    630 000 коли за Щатската държавна администрация средно по 40 хил. долара = 2.5 трилиона. Ако на света се правеха коли, Tesla нямаше да я има. Обаче тя е факт, а Мъск е трилионер :D
  • #21
    TSLA ( преди 3 години )
    Знаете ли защо Мъск е най-богатият човек на планетата. Щото се храни от човешката простотия и некадърност. А храна има, имаа! Ей го - първият трилионер Мъск чyka на вратата. И не само хахаха!
  • #20
    TSLA ( преди 3 години )
    След Plaid + следващото ниво е Maximum Plaid. Ракета носител
  • #19
    Елънчоуу... ( преди 3 години )
    да си беше купил Мерцедес да те научи как се правят лукс-коли! Че с тоя "изчистен" дизаин ....
  • #18
    Целят се високо ( преди 3 години )
    И цената доста вдигнаха Модел S е 80хил долара базово а Модел Х - 90хил което е супер скъпо в сравнение с нормалните модели на Мерц и БМВ и ги поставя в сегмента на М, АМГ и Порше
  • #17
    анонимен ( преди 3 години )
    това на снимката е нагледен пример за това как не трябва да се проектира автомобил
  • #16
    до 22 ( преди 3 години )
    сигурно като си повтаряш тия глупости по-честичко, и започват да ти звучат като факти
  • #15
    анонимен ( преди 3 години )
    Махнаха половината волан, след няколко години и другата половина ще изчезне.
  • #14
    VAYK ( преди 3 години )
    Браво на чуковете! Няма толко изчистен дизайн!
fallback
Последни