IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Испанци превърнаха Mazda MX-5 в забележително ретро-купе

Hurtan Grand Albaycin съчетава дизайн от миналото и нови технологи

За първи път за компанията Hurtan се чу през 2017 година. Тогава базираната в Гранада фирма представи свои доста ексцентрични варианти на моделите Chrysler PT Cruiser и Fiat Ducato. Сега тя показа и новия си проект - ретро-купе, което е получило името Grand Albaycin.


Hurtan Grand Albaycin


В осовата на автомобила, който е кръстен на квартал в Гранада, е сегашното поколение на Mazda MX-5. Новият модел ще се предлага като конвенционален роудстър или като тарга, базирана на Miata RF. От компанията-производител твърдят, че са получили благословия от Mazda за проекта си, който предвижа производството на 30 коли, всяка с индивидуален номер.

Клиентите ще могат да избират два типа дизайн – класически или по-спортен. Идеята на Grand Albaycin е да съчетава ретро външен вид със съвременни технология. Някои елементи от външния му вид препращат към британските роудстъри от 60-те години - Austin Healey Sprite или MG MGA.


Hurtan Grand Albaycin


Задвижването на автомобила е поверено на оригиналните двигатели, използвани от Mazda MX-5. Това са 1,5- и 2,0-литрови бензинови мотори, развиващи съответно 132 и 184 к.с. Броят на тръбите на ауспусите обаче е увеличен до четири, което е странно за коли с такава мощност.

Премиерата на модела е планирана за събота, 23 януари, като тогава ще бъдат разкрити и всички характеристики на автомобила. Все още няма снимки на интериора, а не са известни и цените. От Hurtan обявиха, моделът няма да се предлага само в Испания, като в момента компания търси дистрибутори в Германия, Франция, Норвегия, Италия, Русия и Обединените арабски емирства.


Hurtan Grand Albaycin


Снимки: Hurtan

0 от 500