IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Спортен Mercedes изгоря след опит да „подпали“ гуми

При друг инцидент популярен блогър потроши G-Class (ВИДЕО)

Опит на собственик на Mercedes-AMG C63 S да направи впечатление, като „подпали“ гумите на автомобила си завърши с пожар и изгоряла кола. На всичко отгоре, 25-годишният шофьор ще трябва да се яви пред съда, съобщава Motor1.


Mercedes катастрофа


Инцидентът се е случил на оживена улица в Сидни (Австралия) през миналия уикенд. Мъжът решил да покаже умения зад волана, за да впечатли събралите се зяпачи. Докато въртял гуми, колата за 150 000 долара се запалила и въпреки опитите на собственика и на екип пожарникари, пристигнали на мястото, е напълно унищожена.

По предварителни данни, до запалването се е стигнало заради прегряване на скоростната кутия, след което се възпламенява предната лява част. Предполага се, че може и да е имало също така и дефект в двигателя, но след подобна маневра нито един застраховател няма да признае щетите и да плати.



В резултат на инцидента няма пострадали, като шофьорът и спътникът му бързо успяват да напуснат горящата кола. Собственикът се опитал да заблуди полицията, като обяснил, че пожарът е избухнал, докато се е движил нормално по улицата. Във Facebook обаче се появи клипове и снимки от случилото се и водачът ще трябва да се яви на 11 март пред съда, където ще отговаря за действията си. Той ще бъде обвинен в опасно шофиране.

В същото време американският блогър Дейв Коултър от изданието Daily Driven Exotics се опита да пробва дрифт с Mercedes-AMG G 63, който също завърши с катастрофа. Блогърът не прецени разстоянието от оградата, покрай която трябваше да завие, натисна късно спирачки и всъдеходът се блъсна.


Mercedes катастрофа


Телената ограда се оказа достатъчно здрава, за да не позволи на колата да се обърне на покрив. Предната броня на всъдехода обаче пострада сериозно, а част от стълб се заби в ходовата част, без да проникне през рамата Щети има и по покрива на луксозния и скъп автомобил.

Коултър успя да измъкне струващата 156 450 долара машина на собствен ход и сега тя ще се нуждае от ремонт, който никак няма да е евтин. Но пък инцидентът за пореден път доказа, при това в реални условия, че G-Class е един от най-безопасните автомобили в света.



Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Борко Отворко ( преди 3 години )
    Това кубче G-класа за нищо не става камо грозотия отвсякъде
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Тушира Миглока ( преди 3 години )
    Да беше изключил "тракшъна" тоя ***! От простотия я запали!
  • #7
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Димитър ( преди 3 години )
    Най- надценената марка автомобили.
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    да прегрее и да се самозапали скоростната кутия е наистина "едно на милион" ,
  • #5
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Пепи Шекера ( преди 3 години )
    Тва ако беше с неуДачия нямаше да се случи!!
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Митьо ( преди 3 години )
    Отзад рязаха именно този прът, а не калобрана на колата! Този модел автомобил, май е по-надежден и здрав от 95% от автомобилите. Съмнявам се паралиите да хвърлят сумати мангизи за кръглите му фарове!!!
  • #3
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Митьо ( преди 3 години )
    И къде видяха въртене на гуми? Ако няма други клипове, този нищо не доказва. Човека се пробва да тръгне, но просто колата вече се чупи. И от къде на къде проблема ще е в скоростите? Пак *** журналистически умотворения! Чист проблем с двигателя. Освен да се гледа, трябва и да се мисли! Дима от ауспуха в следствие на блокирането на блока за заден ход ли излезе? За Г-то пак гледат и не виждат - пръта се бил забил?!?! Тъпоглави! Пръта е натиснат и повален. Нали го отрязаха. Отзад
  • #2
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Якобс ( преди 3 години )
    G класата далеч не е безопасен автомобил.Има още доста да учат!
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Голяма тъпотия на 2-рото видео, кой знае какво станало ? На всичкото отгоре има 7 мин докато се случи нещо.