IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пикапът Tesla Cybertruck получи уникална яхта

Необичайният морски съд може да се движи и по суша (ВИДЕО)

Италианското ателие Lazzarini създаде необичайно превозно средство, напомнящо на катамаран-амфибия, който може да се движи както вода, така и по суша. Една от неговите особености е наличието на пикапа Tesla Cybertruck в товарното отделение.


Lazzarini


Разработката на италианците носи името Pagurus (Рак), съобщава изданието Robb Report. Дължината на тази „яхта“ е 25 метра, като е оборудвана с четири цилиндъра със специални спирали. В работещ режим те буквално измъкват морския съд на сушата, като това става благодарение на дизелов двигател с 440 к.с, вграден във всеки винт.

Както стана дума, в товарното помещение на морския съд е разположен пикап Tesla Cybertruck, като той може да се зарежда както на място, така и с допълнителни слънчеви панели. Пикапът може да бъде заменен от два квадроцикъла или снегоход.


Lazzarini


Първоначално преводното средство е трябвало да отговаря на изискванията на военните, но в ателието променили идеята, след като разбрали какво огромно търсене има на луксозни яхти. Предвижда се корпусът да бъде направен от карбон, като движението по суша ще става с два дизелови мотора с обща мощност 900 к.с.

Във водата яхтата ще развива до 50 км/ч. По предварителни сметки, цената на морския съд ще бъде не по-малко от 30 млн. долара, но все още не е ясно, кога ще се появи в производство.



Снимки и видео: Lazzarini

0 от 500