IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes покри стандартите за вредни емисии

Компанията се справи благодарение на силните продажби в края на годината

Компанията Mercedes-Benz, която е част от концерна Daimler, успя да покри по-строгите ограничения на вредните емисии (СО2) за Европа през миналата година, като това се дължи на отличните продажби на електромобили и зареждащи се хибриди през последното тримесечие на 2020 година.


Mercedes-Benz електромобили


Производителят от Щутгарт е продал 160 000 хибридни и напълно електрически автомобили през 2020 година, като половината от тях са осъществени през последното тримесечие. Това разкри главният изпълнителен директор на Daimler - Ола Калениус, който още преди това предупреди, че компанията ще успее да се справи.

„Добрата тенденция, която видяхме през третото тримесечие, продължи и през четвъртото, като основна движеща сила бяха продажбите в Китай, но не само там. Резултатите на Mercedes и на други пазари се подобриха чувствително", коментира Калениус.

Така Daimler се справи с най-големия спад в автомобилната индустрия след Втората световна война по-добре, отколкото се очакваше, а освен това постигна и сериозни успехи в преструктуриране на дейността и съответното намаляване на разходите.

PSA Group и Volvo Cars, заедно с BMW и Renault, са сред производителите на автомобили, които също предвиждат, че ще успеят да покрият новите стандарти на ЕС за вредните емисии. Volkswagen Group обаче предупреди, че може и да не се справи.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500