IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Финалистите за Европейска кола на годината 2021 са ясни

Седем модела ще спорят за престижното отличие

Вече станаха ясни финалистите в конкурса "Европейски автомобил на годината" 2021. Престижната класация, която се провежда от 1964 година насам, събира десетки журналисти от водещи автомобилни медии, които определят финалисти, след отсяване на новоизлезлите модели на пазара.


coty 2021


Общо 29 нови коли бяха включени в селекцията на конкурса COTY 21. За да бъдат допуснати, участниците трябваше да отговарят на някои специфични критерии: да са изцяло нови модели и ли поколения и да се продават на поне 5 европейски пазара преди края на 2020 година.

От всички нови модели, специалистите селектираха 7 нови машини, които да останат във финалната битка. Интересното е, че тази година, претендентите са доста разнообразни, като включват градски, електрически и високопроходими автомобили. Някои от традиционно считаните за фаворити модели пък така и не стигнаха до селекцията.

Традиционно, в последните години победителите се обявяваха на автомобилния салон в Женева. Заради коронакризата, миналата година победителите бяха обявени в онлайн събитие, което явно ще се повтори и тази година - организаторите вече го насрочиха за 1 март.

Кои са седемте финалиста, може да видите в галерията:

Финалисти за Европейски автомобил на годината 2021 (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    Като изключим Октавия, по джендърски финалисти не бях виждал. Ако заменят избраните с тези които са отпаднали, класацията ще изглежда далеч по-истинска. Все повече се убеждавам че тези класации са чиста проба маркетинг, и явно печели този който плати повече ...
  • #1
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Скука