IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Zyrus LP1200 Strada: повече от туин-турбо версия на Lambo Huracan

Норвежкият болид предлага 900 конски сили на пътя и 1200 на пистата

Още през лятото на изминалата година слабо известна норвежка фирма представи фантастичното си виждане на тема Huracán Super Trofeo. Наречен Zyrus LP1200, болидът предложи много карбон по купето и уникална модификация с туинтурбо на 5,2-литровия V10 мотор на Lamborghini.


Zyrus LP1200 Strada


Състезателната машина, показана по-рано, постигаше невероятните 1200 конски сили или общо взето двойно повече отколкото атмосферния двигател на италианската марка доставяше в своя Huracan. Сега, обаче, талантливите норвежци представят и версия за движение по пътищата, наречена Zyrus LP1200 Strada.

Докато спортната версия на Zyrus е базирана на състезателния Lamborghini Huracan Super Trofeo LP 640-2, новият "цивилен" модел използва за база LP 640-4. При Strada, оригиналното Lambo е напълно разглобено и построено отново, изцяло на ръка. Над 600 части са заменени с поръчкови, което е довело до намаляване на теглото със 78 килограма. Автомобилът е с изцяло нов аеродинамичен кит, модифицирани детайли на мотора и титаниева изпускателна система.


Zyrus LP1200 Strada


Новият Zyrus LP1200 Strada има една уникална функция: когато се движи по пътищата, максималната мощност на двигателя е ограничена на 900 конски сили. С помощта на специално приложение за телефон, тази мощност нараства до цели 1200 "коня", но при условие, че се намирате на състезателна писта (това се разбира благодарение на навигацията).

Базовата цена на норвежкия болид е 595 000 евро, като в нея влиза и специален тренировъчен ден на писта, с инженерния екип на компанията. Клиентите могат да поръчат и специален пакет, наречен Owner Driver Package в който влизат различни услуги като професионално обучение, участие в частни събития на писта, сервизни и логистични опции.


Zyrus LP1200 Strada


И състезателният, и хомологираният за движение по пътищата вариант, ще се произведат в лимитиран тираж. В първия случай бройките ще са 24, а във втория - наполовина. От Zyrus предлагат разнообразни опции за оборудване и цветове.

0 от 500