fallback

Mitsubishi също е готов с електрически кросоувър

Представеният преди 3 години e-Evolution става сериен модел

Ако вече сте забравили концептуалния модел Mitsubishi e-Evolution, представен преди 3 години, разгледайте тези снимки и си го припомнете. Защо, ако се вярва на пресата в Япония, още през 2021 година той ще се превърне в сериен електрически кросоувър.

Засега няма потвърждение, че моделът ще запази името си, но със сигурност общата концепция ще остане същата като при прототипа от 2017 година. Това ще бъде купеобразен кросоувър в новия дизайнерски стил на марката, като в салона ще преобладават сензорните дисплеи.

Разбира се, ще има и промени в сравнение с прототипа. Предвижда се промяна на ъгъла на наклона на стойките на покрива (те ще станат по-вертикални), ще се появят централни стойки по средата, а задните врати ще се отваря напред, както е при стандартните автомобили.

Представеният концепт имаше 3 електромотора - един отпред и два отзад, но серийният вариант ще бъде с два (по един на всяка ос). Технически бъдещият кросоувър на Mitsubishi ще повтаря почти напълно представения вече Nissan Ariya, като двата модела използват една и съща модулна платформа CMF-EV.

Най-мощната версия - Ariya Performance, разполага с електромотори със съвкупна мощност около 400 к.с. и 600 Нм, като ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,1 секунди. Вероятно, моделът на Mitsubishi ще има подобни параметри. Продажбите на кросоувъра ще стартират през 2021 година.

Снимки: Mitsubishi

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 3 години )
    МНОГО ДОБРЕ ИЗГЛЕЖДА!
  • #1
    Хахаха ( преди 3 години )
    Грозен и недодялан типично по японски
fallback
Последни