fallback

Кои са най-популярните модели във всяка страна по света?

Първото място на Toyota едва ли е изненада - но ще ви учуди моделът, с който японците водят

Volkswagen Golf и Renault Clio са сред най-популярните автомобили в Европа, но каква е ситуацията в останалите части на света? Кои са най-продаваните марки и модели на всеки отделен пазар по света?      

Скорошно проучване на сайта Carinsurance.ae хвърля известна светлина върху горните въпроси, които не са екзистенциални, но са си важна част от автомобилната култура. И както може да се досетите, автомобилните вкусове по света са доста разнообразни.

 

Най-продаваните модели през 2020
1. Toyota Corolla  - 1.48 млн. 2. Ford F-Series - 1.07 млн. 3. Toyota RAV4 - 0.97 млн. 4. Honda CR-V, 0.82 млн. 5. Honda Civic, 0.82 млн.

Кой е най-продаваният автомобил в света? С 1 483 120 реализирани бройки, вече традиционно най-продаваната кола в света е Toyota Corolla. Машината е следвана от Ford F-Series и Toyota RAV4.

Как обаче би изглеждало класирането по популярност, ако вземем предвид само моделите, които са най-популярни в отделните държави? Тук доминацията на Toyota вече е пълна - японците са избор номер 1 на цели 48 пазара по света. На второ място, донякъде изненадващо, се нарежда Skoda с 10, следват Dacia и Renault с по 7, а Ford, Hyundai, Volkswagen и Chevrolet държат по пет.             Като изключим твърдението, че най-продаваната кола в България е Lada Vesta (отнасящо се вероятно всъщност до Беларус), останалите данни в тази карта ни се струват достоверни        По същия принцип можем да изведем и класиране на най-популярните модели на отделните световни пазари. И тук първото място е за Toyota, но сме сигурни, че ще се учудите с кой модел. А някои от автомобилите в Топ 20 може и да не говорят нищо на европейския потребител.

Най-популярните модели автомобили по света (ГАЛЕРИЯ):

      

fallback
  • #8
    Пропов ( преди 3 години )
    То и белия хляб е най продаван от хран. продукти, ама щото е евтин и наяжда. Няма друга причина да е успешен на пазара. Не е и голям майсторлък да се направи. То затова е и евтин.
  • #7
    хахаха ( преди 3 години )
    погленах на бързо, най вероятно 90% от нещата не са верни. За Казахстан за септември месецChevrolet is on the third line with 1,538 sold cars: Chevrolet Cobalt - 880 unitsLada with a result of 2,137 units: Lada Granta 1,100 unitsHyundai 1,782 vehicles: Hyundai Tucson 615 unitsToyota is on the fourth line - 1,128 units: Toyota Camry 567 unitsНякой ги е писал както е правил и антиваксината за коронавируса :) единствено през март: The Camry topples the Lada Granta for just 9 unit ...
  • #6
    Име ( преди 3 години )
    каква Веста в България, тука най-продавата е ГоуФ!
  • #5
    Хи хи ( преди 3 години )
    Той ,*** номер пет е явен адепт на немските кочини след като пише такива тъпни
  • #4
    Такааа ( преди 3 години )
    Ганчo(#5), правиш коли в Европа и продаваш в Европа - толкова могат. Правиш коли "някъде си" и си номер едно по света. Хващаш ли голямата разлика? Разликата между един континент и "свят" ? Явно пропускаш ония кисел момент, че TOYOTA е номер едно, номер едно в СВЕТА!
  • #3
    анонимен ( преди 3 години )
    Samo mega grozni,poshi i gnusnia koli
  • #2
    Караконджула ( преди 3 години )
    Ми немските *** що ги пропуснахте, бе?! На българския дифф селияк най-продаваната кошница е Ауди-БМВ-Мерцедес... както и на турския диффф селияк... Коригирайте статията, че ще ви погнат картофокопачите...
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    Ако съществуваха само нещата, които си чувал, Вселената щеше да е доста миниатюрно и примитивно място :)
fallback
Последни