fallback

Volkswagen Tiguan се справи с "Лосовия тест"

Кросоувърът получи похвали за работата на системата за стабилност

Журналистите от испанското издание km77 проведоха поредния "Лосов тест", с който проверяват стабилността на автомобил при рязка маневра за избягване на препятствия на пътя. Този път на изпитанието беше подложен Volkswagen Tiguan.

Германският кросоувър се справи с теста още при първия си опит със скорост 75 км/ч. След това шофьорът успя и при 77 км/ч, които са достатъчни, за да бъде отчетен успех при изпитанието. И в свата случая журналистите похвалиха работата на системата за контрол на стабилността при VW Tiguan.

При по-висока скорост обаче упражнението не завърши успешно, като кросоувърът буквално подскачаше на пътя. От km77 отчетоха, че тези "подскоци" са потенциално опасни и отбелязват, че водачът трудно удържа управлението на автомобила.

Все пак се отчита, че VW Tiguan сe справя с упражнението за стабилност далеч по добре от своя основен конкурент на пазара Toyota RAV4, чийто последен вариант успя да премине през полигона, без да бутне конусите, при скорост от 63 км/ч.

Снимка и видео: km77

fallback
  • #11
    анонимен ( преди 3 години )
    Пак е зле!
  • #10
    анонимен ( преди 3 години )
    Факт-ическият , изумен съм от резултатите на "Алпин", оставам със силни съмнения , дали сработва трак-контролът (ако има)
  • #9
    popa ot razgrad ( преди 3 години )
    Лесно е на лосов тест с 20 инчови гуми...да опитат с по-широко използвани размери, напр. 17 или 18 инча...
  • #8
    анонимен ( преди 3 години )
    "Тойота произвежда ширпотребата, която ФВ произвеждаше преди 15 г." казал някой който кара 15 годишен ФВ и си мисли, че кара кола.
  • #7
    Факт!-тически ... ( преди 3 години )
    дори Тигуана е по-бърз на лосовият тест от "спортното" недоразумение алпин на рено! Смях: https://***.youtube.com/watch?v=AdsXUB0z-Pc&t=43s
  • #6
    type_r ( преди 3 години )
    Смрадливите,допотопни *** на ВАГ не си заслужава дори да се коментират.
  • #5
    Абе ( преди 3 години )
    Фейк е Тойотката RAV4, която подскача още при 64 км/ч!
  • #4
    AAV ( преди 3 години )
    Извод - не карайте с повече от 77 км/ч... за всеки случай! :)))))
  • #3
    м дааа ( преди 3 години )
    За пореден път се убеждавам , че всичко в новите коли е фейк, сякаш от ВАГ специално са проектирали колата да премине теста със 77км/ч но със 78 подскача като баскетболна топка!?
  • #2
    анонимен ( преди 3 години )
    Бре, ще вземат да се научат тия как се правят коли различни от Гоуф!
fallback
Последни