IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren Sabre дебютира с 835 конски сили

Само 15 бройки от най-мощният не-хибрид на марката отиват към клиенти

След множество спекулации, слухове и шпионски снимки, най-накрая видяхме новия McLaren Sabre. Макар и по малко неочакван начин - представянето на хиперколата не дойде от британската марка, а от неин дилър в Бевърли Хилс, САЩ.


McLaren Sabre


Първоначално се смяташе, че новият Sabre ще е хибридна машина с над 1000 конски сили, но компанията ни изненада с конвенционален двигател с вътрешно горене, без електрическо подпомагане. В случая, машината е с добре познатия 4-литров V8 с туинтурбо, който постига максимална мощност от 835 к.с. и въртящ момент от 800 Нм.

С горепосочените показатели, новият болид се превръща в най-мощния модел с V8 на McLaren (без хибрид). А с максималната си скорост от 350 км/ч става и най-бързият двуместен модел на марката (тук напомняме, че Speedtail и F1 са с по 3 места).

McLaren Sabre е и доста ексклузивен модел, тъй като са планирани едва 15 бройки за производство. Нещо повече - автомобилът е предвиден ексклузивно за пазара в САЩ, тъй като е със специфични компоненти, изисквани от Американската агенция по пътна безопасност за хомологация на територията на страната.


McLaren Sabre


Всъщност, не бива да сте разочаровани, че Sabre ще е само за САЩ. По същество моделът представлява модифицирана версия на Senna, подготвена от подразделението за персонализация McLaren Special Operations (MSO). И вяка една от 15-те машини е разработвана в сътрудничество с клиентите на машината.

Първата хипермашина вече е в ръцете на собственика си. От McLaren не посочват каква е стартовата цена, като уточняват, че всяка машина е силно персонализирана, според желанието на клиента.

Повече снимки на новия McLaren Sabre вижте в галерията:

0 от 500