IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Спомени от социализма - ВАЗ-2106 срещу Москвич-412

Блогъри блъснаха челно двете возила, за да установят кое е по-здраво (ВИДЕО)

Интересно видео беше публикувано в YouTube-канала. В него блотър реши да провери кой от двата автомобила - ВАЗ-2106 или Москвич-412, ще се окаже по-издръжлив при челен сблъсък.


ВАЗ-2106 срещу Москвич-412


Състоянието на двете коли е почти еднакво. Първият - ВАЗ-2106, е оборудван с 1,3-литров мотор с мощност 70 к.с., а вторият - Москвич-412, се задвижва от 1,5-литров двигател със 75 к.с. Ламарината на "Москвич"-а е по-здрава и съответно автомобилът трябва да бъде по-надежден в подобна ситуация, но дали е така в действителност?

В хода на експеримента двата автомобили са отдалечени в двата края на гаража, преди да бъдат засилени един срещу друг. Сблъсъкът е зрелищен, като изходът от него е труден за отгатване. Както се оказва, двете машини не се представят на ниво. Все пак водачът и спътникът му във ВАЗ-2106 имат шанс да оживеят, докато тези, които са в "Москвич"-а нямат.


ВАЗ-2106 срещу Москвич-412


На външен вид ВАЗ-2106 изглежда много по-зле, докато блогърът не поглежда в салона на другата кола. От удара моторът е влязъл в салона, а воланът застава така, че не оставя никакви шансове на шофьора за оцеляване.

На свой ред, "Жигула"-та се разпада, но пък предната част не е толкова пострадала, така че тя печели състезанието.


Снимки видео: YouTube

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Това е Москвич 408, Ладата има греда в двигателния отсек , която фабрично я няма.
  • #4
    7 rate up comment 5 rate down comment
    пепи ( преди 3 години )
    Тия коли са модел отпреди 45 години Я ги сравнете със западни модели от онова време . Некоя фиеста или Корса.Няма голяма разлика.
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Москвич Осман.
  • #2
    17 rate up comment 6 rate down comment
    жалко но факт ( преди 3 години )
    Така са всички коли от времето когато 99% от производителите не даваха 5пари за живота на шофьорите. Добре че от ЕС ги задължават да вземат мерки и днес шофьорът на Smart оцелява след сбълък с Е-класа - има го видеото в туб-а, направа е невероятно как поема удара.ЛОШОТО е че все още има закоравели фенове на соц.возилата , дето повтарят колко са здрави колите им , щот се правили от дебела ламарина
  • #1
    7 rate up comment 6 rate down comment
    тъпите рашки ( преди 3 години )
    даже не си познават колите собствено производство Това е ВАЗ 21 0 3 ess мотор едно и пет