IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes показа най-бързия си автомобил на видео

Зад волана на хиперколата AMG One този път е световният шампион във Формула 1

Германският производител Mercedes-Benz публикува ново видео, посветено на хиперколата Mercedes-AMG One, който ще стане най-мощният сериен автомобил на марката. Той се задвижва от хибриден силов агрегат, който се базира на 1,6-литров турбомотор V6 от болид от Формула 1.



Във видеото зад волана на Mercedes-AMG One сяда заводският пилот на тима и 7-кратен световен шампион във Формула 1 - Люис Хамилтън, като то е заснето на британската писта "Силвърстоун".

Хиперколата с мощност над 1000 конски сили беше представена още през 2017 година, като в компанията планираха първите доставки до крайни клиенти да станат факт през 2019 година. Сроковете обаче бяха постоянно променяни, а по-рано тази година от компанията обявиха, че разработката на автомобила продължава и разказаха за тестовете, на които е подлагана колата на полигона в Емендинген.

Още снимки на хиперколата под управлението на световния шампион във Формула 1 - вижте в галерията:

Тогава германците обявиха, че вече са направили няколко предсерийни прототипа, като за първи път силовият агрегат се подлага на пълно натоварване. Плановете на компанията предвиждат производството на 275 бройки, който вече са напълно разпродадени. Всеки купувач получава оферта да си купи и специална версия на спортния Mercedes-AMG GT Black Series.

Снимки и видео: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    А.В.Торът ( преди 3 години )
    Някои от предплатилите собственици няма да доживеят да седнат в нея. Мерцедес просто се изложиха с този проект и замисъл, а малката фирма на Гордън Мъри им показа какво и как се прави с Т50.
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Nev ( преди 3 години )
    А дали ще влезе в производство това десетилетие?
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Механик ( преди 3 години )
    Огромно инженерно постижение е, няма спор. За жалост Върхът на сегашната технология на практика няма практическо приложение, освен едната гордост да кажеш че имаш кола с двигател от Формула едно. И като кажат Уау! V12 или V10 е? И ти отговориш не, 1.6 V6 хибрид.. и гордостта си отиде. А по показатели всеки Rimac ще го мине за половината пари. Включително и по пробег с едно зареждане. 100%
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Бат Рамбо ( преди 3 години )
    Най-после практическо приложение на двигателя от Ф1.Трябва да ги задължат след определен срок да ги използват в серийни автомобили.