IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият модел на Lamborghini беше разкрит

Спийдстърът SC20 получава двигателя на Aventador SVJ

Снимка на спийдстъра Lamborghini SC20, разработен от спортното подразделение Squadra Corse, беше публикувано в интернет. Машината е разработена на базата на друг поръчков модел на марката - SC18, като е оборудван със същия атмосферен 6,5-литров V12, на който разчита и екстремният Aventador SVJ.


Lamborghini SC20


Първите снимки на спийдстъра, покрит с камуфлаж, Squadra Corse публикува в началото на октомври. Спортната кола получава класически дизайн с два масиви обтекателя, зад които да скрити "предпазни дъги"), и няма предно стъкло. Неговата роля ще играе "въздушен купол", същият като този, който създава при движението си McLaren Elva.

Колата е създадена по поръчка на клиент, като в нея освен елементи от SC18 се използват и детайли от други два състезателни автомобила на марката - Huracan GT3 Evo и Huracan Super Trofeo Evo. Задвижването на Lamborghini SC18 е поверено на двигател V12 6.5 от екстремния Aventador SVJ (770 к.с. и 720 Нм), като той ще се поставя и на SC20. Скоростната кутия е 7-степенна ISR, а задвижването - към четирите колела.

Тъй като спийдстърът е на базата на Aventador, той може да бъде считан за приемника на Aventador J. Откритата суперкола беше представена на автосалона в Женева през 2012 година, като показаният прототип веднага беше продаден на заинтересован колекционер.

Снимка: TheSupercarBlog

0 от 500