IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-големият фен на VW Golf живее в САЩ

В колекцията на Стив Смит има 17 коли от модела, една от които е уникална

Youtube-каналът "Deutsche Auto Parts" публикува видео, в което блогърите представиха Стив Смит. Мъжът може да претендира за званието "най-голям фен на VW Golf", като е посветил почти целия си живот на германския хечбек. Сега той притежава 17 коли от модела, като една от тях е уникална.


Volkswagen Golf колекция


Смит е започнал да колекционира "Голф"-ове още в Германия заедно с брат си. След това двамата се преместват в САЩ, като взимат със себе си всички събрани до момента автомобили и продължават да попълват колекцията си. А тя е действително впечатляваща.

Стив притежава 6 бройки от първото поколение на Golf GTI - култов модел, произвеждан от 1976 до 1983 година. В задния си двор мъжът съхранява и един Golf от втората генерация на автомобила, който е последният хечбек на марката, оборудван с бензинов двигател с карбуратор.

Перлата на колекцията обаче е рядка състезателна модификация на второто поколение - Golf Rallye, произвеждана от 1988 до 1990 година. От нея германската компания е направила само 500 бройки, като едва 15 се намират в Щатите. Хечбекът със задвижване а четирите колела се задвижва от 1,8-литров бензинов мотор със 160 к.с. и механична скоростна кутия, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 8,6 секунди.



Към момента колекцията на братята наброява 17 автомобила, като някои от тях са в окаяно състояние. Двата обаче са квалифицирани инженери и автомобилни механици, така че са готови да възстановят всички коли в идеално състояние. И съответно да прибавят още нови машини към тях.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500