fallback

Змии спряха строителството на завода на Tesla

Изкореняването на гората в района застрашава редки видове влечуги

Американският производител на електромобили Tesla прекрати строителството на новия си завод в Германия. Причината е, че местни зоолози считат, че в гората, която в момента се изкоренява от строителите, може да им змии, чиито живот е застрашен.

Още през миналата година от Tesla обявиха намерението си да построят голяма фабрика в близост до Берлин. Тя ще се намира в пределите на селцето Грюнфелд, като в нея ще има и център за разработка на нови електромобили, които след това ще се продават в страните от ЕС.

Проектът предвиждаше, заводът да бъде пуснат в експлоатация още през април следващата година, но за да стане това трябва да бъде премахнат цял горски масив. Работата беше стартирана навреме, но сега е спряна по настояване на местните власти.

Причината е, че природозащитник организации смятат, че в района, в който се изкореняват дърветата, вероятно живеят пясъчни гущери и няколко вида редки змии. В момента те спят и отсъствието на дървета със сигурност ще застраши съществуването им.

Снимка: Tesla

fallback
  • #10
    Д-р Исня ( преди 3 години )
    У наше село щеше да бетонира земя първа категория барабар със змиите и таралежите срещу една вила на морето и едно премиумче в гаража.
  • #9
    анонимен ( преди 3 години )
    Този не е чувал за атрактивния имот до София, слаби са му съветниците:))) Тук щеше да изоре и изсече къде що види и нашите регулатори щяха и да го поздравят за инвеститор клас 1 :)))
  • #8
    анонимен ( преди 3 години )
    Абе ми що не дойде при нас да строи, волксваген ни отцепиха, но защо Хамериканеца???
  • #7
    анонимен ( преди 3 години )
    Много са назад немците в технологиите, чудят се как да спрат прогреса ама найсе, само ще го забавят, дотолко ще им стигнат силиците! .
  • #6
    анонимен ( преди 3 години )
    Тоя що се е запнал в Германия да го строи тоз завод, пък и в Берлин да им диша във вратовете на враговете. В Хърватия щяха с радост да посрешнат Тесла
  • #5
    анонимен ( преди 3 години )
    Още преди няколко месеца споделих тука, че според мен този завод никога няма да заработи! Както върви може и прав да изляза! Има в предвид като Тесла, като VW не е изключено.
  • #4
    анонимен ( преди 3 години )
    Като не си добре дошъл, ша си хоиш, няма да се инатиш и да натискаш
  • #3
    Тезла ( преди 3 години )
    Не барайте гущерите ей, те хапват комари, а комарите носят зарази
  • #2
    Дошо ( преди 3 години )
    То ще са змии, гущери, вурстове само и само перачницата да не пострада!
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    Бегайте змийчета Питоня идее!
fallback
Последни