IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

7-те най-бързи роудстъра на планетата

Ураган в косите с най-класните открити машини

Да ускорят от 0 до 100 км/ч за под 3 секунди могат немалко автомобили. Но списъкът значително се съкращава, ако става въпрос за машини без покрив. Неотдавнашният дебют на супер хибрида Ferrari SF90 Spider доста раздвижи вселената на супер- и хоперавтомобилите. И да - след като погледнаха данните, много автомобилни фенове побързаха да кръстят красавицата от Maranello "най-бързият сериен роудстър в света".



Две секунди и половина до сто и седем до двеста километра в час са наистина феноменални цифри. Това е по-бързо от лудото Porsche 918 Spyder и Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse. Има, обаче, "недостатъци" по отношение на максималната скорост.

Затова, може SF90 да ускорява като мълния, но има още няколко автомобила с доста сходни характеристики (че и с някои по-силни). И считаме, че е нужно да им се обърне подобаващо внимание. Все пак повечето от тях са дори по-бързи от новото Ferrari (което, разбира се, също присъства в тази статия).

И така, нека разгледаме "великолепната седморка" от най-бързите серийни роудстъри на планетата:

0 от 500