fallback

Hyundai кръсти новия си кросоувър на френски курорт

Компактият Bayon ще бъде представен през първата половина на 2021 година

Компанията Hyundai публикува първо изображение и информация за новия си компактен кросоувър Bayon, който е стане и най-достъпният SUV на марката на европейския пазар. Премиерата на модела ще се състои през първата половина на 2021 година.

Кросоувърът е кръстен на град Байон (Bayonne) на юго-западна Франция. Мястото на Атлантическия океан е много популярно сред любителите на активния отдих, което, според представител на Hyundai, "напълно съответства на характера на новия модел".

С избора на име южнокорейската марка продължава традицията си от последните 20 години, според която тя дава на своите нови модели имена на интересни места.Например, моделите Tucson и Santa Fe са кръстени в чест на американски градове в щатите Аризона и Ню Мексико, а Kona - в чест на район на един от Хавайските острови.

Допълнителните подробности за Hyundai Bayon ще бъдат обявени в началото на следващата година. Очаква се това да бъде и най-евтиният кросоувър на корейската марка, като ще измести от тази позиция Creta.

Снимка: Hyundai .

fallback
fallback
Последни