IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan тотално промени новия Note

Компактният модел ще се предлага само с хибридната система E-Power

Nissan представи третото поколение на компактния модел Note. Макар така и да не доби популярност в Европа, машината е бестселъра на марката в родната Япония. Затова, инженерите и дизайнерите са се постарали много върху смесицата между хечбек и ван.


nissan note


Дизайнът на Nissan Note е в актуалния стил на марката, като виждаме и някои черти от представения по-рано през годината електрически кросоувър Ariya. Напук на тенденцията за увеличение на размерите при новите поколения на автомобилите, тук има намаление на общата дължина с 55 мм и на колесната база с 20.

В по-базовите си нива на оборудване, машината ще се предлага с 15-цолови стоманени джанти и халогенни фарове, докато при по-скъпите версии ще са налични 16-инчови лети джанти и LED светлини. Налични са общо 13 цвята на купето, сред които и двутонални варианти.


nissan note

Благодарение на новата платформа CMF-B, новият Nissan Note предлага малко повече място в салона, въпреки че е по-малък от предшественика си. Интериорът е с тотален редизайн, като акцент са дигиталният инструментален панел и големият екран на мултимедията. Седалките са изцяло нови, налична е електрическа ръчна спирачка, а на разположение има и безжично зареждане за телефони.

Новият Note няма да се предлага с конвенционално задвижване, а само в електрифицирани версии. Базов е хибридният вариант E-Power, при който 1,2-литров трицилиндров мотор не задвижва колелата, а играе ролята на генератор за електричество, зареждащ батерия. Тя от своя страна задвижва електромотор на предната ос.


nissan note

На по-късен вариант ще се появи и версия на системата с още един електромотор - на задната ос, която ще предлага почти пълноценно 4х4 задвижване, когато такова е нужно. Наличен ще е и пакетът асистиращи системи ProPilot, който ще предлага функции като адаптивен круиз контрол, асистент за поддържане на лентата, аварийна спирачка и др. За съжаление или не, новият Nissan Note няма да се появи в Европа.

Повече снимки на новия Note вижте в галерията:

0 от 500