IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 изненадващи коли, които вдигат 100 км/ч за под 5 секунди

Те изглеждат евтини и мудни, но всеки един от тях би се справил с Mustang на права отсечка

Представете си, че току-що сте си купили чисто нов спортен автомобил, нещо от рода на Ford Mustang GT. Взимате колата си от дилъра и си тръгване доволен към къщи. Някъде по пътя срещате скучно изглеждащо превозно средство, което ви предизвиква да се пробвате на старт от място. Вашият Mustang GT прави 100 км/ч от място за 4,2 секунди, така че надпреварата изглежда напълно безсмислена, тъй като малко други коли биха постигнали същото.


Volvo


Оказва се обаче, че не е точно така и същият този скучно изглеждащ автомобил ви изпреварва или поне не изостава зад вас след старта. Това се дължи на един подход, използван от много компании. Те взимат кола, която никой няма да погледне втори път и я превръщат в убийствен състезател, способен да унижи всеки, които го подцени.

Използвайки тази концепция като еталон, с помощта на изданието Motor1 ви представяме 10 автомобила, които могат да ускорят от 0 до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди. В същото време те изглеждат така, че никой да не може да си представи каква мощност се крие под капака им.

10 изненадващи коли, които вдигат 100 км/ч за под 5 секунди (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Дядо Либен ( преди 3 години )
    Тоя шАвролет общо 100 вдига...
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Разбирача ( преди 3 години )
    Какво значи за няколко секунди?С таз Уазка Г класата АМГзнаеш ли кога ще направиш смешна некоя наточена кола точно никога.А между другота такъв мотор 440коня нема това АМГ има 577 ама и то това си е джипка все пак не е бегачка.А за Тундрата пък абсурд
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Карач ( преди 3 години )
    Ха ми то няма ито едно возило под 400коня, как няма да са под 5 сек от 0 до 100км. Аз доскоро имах Ге класа Брабус 440кс и съм правил смешни много от наточените колички, на старт вдигам до 100км за няколко секунди, но беше ограничен до 215км в час и като се изгавря с някой и той продължи с гонката и вдигне над 215км и ме оставя зад него. Имах и Тундра, тя също вдигаше от 0 до 100 за няколко секунди, но неможеше да се мери с Мерцедеса пък и беше ограничена до 185км в час и направо откачах от яд.
  • #6
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Разбирача ( преди 3 години )
    Пълни глупости тези талиги никога не могат да ги постигнат тез времена прекалено са тежки единственно Волвото ако е тез 430коня може да ги постигне.
  • #5
    3 rate up comment 8 rate down comment
    raiders ( преди 3 години )
    И за какво са ми тези коли, като даже няма да ги видите на живо, добре, че електричките настъпват и имат ускрене под 3 сек. и струват само 100кДа се замислят другите производители и почнат да правят здрави и евтини коли.
  • #4
    25 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Повечето коли в публикацията са в някакви нанотиражи / тунинги. Очаквах публикация за сериини автомобили които се продават в такава форма от производителя. Например ми се е случвало да ми се изреже Шкода Октавия на магистралата. Като имат серийна с 272 коня и 4х4 се получава нещо което човек не очаква от тази марка. Реално свива на геврек примерно БМВ 520i или 530i.
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    propov ( преди 3 години )
    Браво страхотна статия. Научих това онова от нея и се размечтах. Идеята за вълк в овча кожа е доста добра. Мисля че им викат още Sleepers на тези коли. Изглеждат като заспали котараци пък могат да те разкъсат изневиделица. Много много интересни колици.
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    carpe_diem ( преди 3 години )
    СААБите изненадваме от 50 нагоре, ама от 0 до 100 с това предно, на светофара нямаме шанс срещу почти нищо...
  • #1
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Изпуснали сте да включите сааб