IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кой-кого: старият и новият Defender в поредна схватка

Коравата механика или технологиите ще помогнат в дърпането на въже?

Тегленето на въже от два автомобила се превръща в класическо забавление за автомобилните фенове. Свидетели сме на десетки двубои между какви ли не машини, в които да се види кой има предимство - с мощност, въртящ момент, сцепление или поне късмет.


Defender: стар срещу нов


Сега, на ринга се изправят два отдавна чакани претендента: класическият Land Rover Defender и неговият наследник, дебютирал неотдавна на пазара. Вече сме виждали сравнения между легендарната икона и модерната й интерпретация във всякакви отношения, но не и в подобен дуел.

И така, залагайте на своя фаворит, а ние ще ви представим претендентите:


Defender: стар срещу нов


"В десния ъгъл" е класиката, с 2,2-литров турбодизел, постигащ максимална мощност от 122 к.с. и въртящ момент от 360 Нм. Оборудван с 6-степенна механична скоростна кутия с бавни предавки. "Обут" е с определено поизносени гуми за кал.

Срещу него е наследникът, който е с двулитров турбодизел с максимална мощност от 240 к.с. и въртящ момент от 430 Нм. Той е с 8-степенен автоматик и също разполага с бавни скорости, а в добавка и със системата за контрол на тягата при различни терени Terrain Response 2. Гумите са стандартните заводски.

Дали добрата стара механика ще надделее над новите технологии и по-голямото тегло или пък наследникът има на какво да научи предшественика си може да видите във видеото:


Снимка и видео: YouTube

0 от 500