fallback

Нова руска марка стъпи на пазара на електомобили

Monarch започна продажби на модел със стартова цена от 58 000 долара

Руската компания Monarch обяви, че е завършила разработката на електромобил и има готовност за започване на производство веднага след получаването на нужните сертификати, за които вече са подадени документи.

От фирмата разкриха и техническите данни на модела, които по габарити не отстъпва на Mercedes-Benz S-Class. Той ще се предлага в две версии - S200 и S400, като цифровият индекс посочва мощността в киловати. Това означава съответно 272 и 544 конски сили. По-слабият вариант ще получи батерия с капацитет с 60 кВт/ч, а по-мощният - с 80 кВт/ч, като пробегът им ще бъде съответно 300 и 400 километра.

Компанията има намерение да премине сертификация на два етапа, както стори новият руски производител на луксозни модели Aurus. Първият предвижда производството на ограничена серия, а вторият - на по-голям брой електромобили. Тези от първата серия ще бъде предложени на специално подбрани клиенти, разкриват от Monarch.

В конструкцията и интериора на колите ще се използват алуминий, карбон, скъпо дърво, естествена кожа и скъпоценни камъни. Компанията започва да приема поръчки за електромобила си от днес, 10 ноември, като стартовата цена е 58 000 щатски долара.

Снимка: Monarch

fallback
  • #6
    Hammer ( преди 3 години )
    Скъпоценни камъни..пардон!
  • #5
    Hammer ( преди 3 години )
    Това с диамантите най ми хареса!
  • #4
    До 2 и 3 ( преди 3 години )
    Които са един и същи ***-инженер, който по думите на Тулупа е прославил РъБъ свтоиндустрия по света....
  • #3
    анонимен ( преди 3 години )
    Дори разни дребни неща са им огромен проблем. Пак за новия Москвич. Дори не бяха успели навреме да му направят огледала и ползваха огледалата на новата Лада. Нейните прозорци обаче са с по-голям наклон и огледалата на Москвича "висяха". И това нещо се продаваше в огромен тираж в Източна Европа и СССР. Просто нямаше друго какво да се купи без валута.
  • #2
    анонимен ( преди 3 години )
    Поредният смешен напън на "братушките". Едно време ДВГ-то им беше най-големият проблем. За новия Москвич не успяха да си направят двигател и сложиха надлъжно стария с огромна скоростна кутия и леко наклонен, за да се събере. В крайна сметка новият двигател така и не стана и започнаха да слагат двигател от Лада (т.н. от Фиат от 60-те години на миналия век). Сега се пробват с електричество, но резултатите ще са подобни. Тези пишман инженери коли не могат да правят!
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    Като гледам всички марки, без Хюндай и Тесла, имат ниска ефективност т.е. висок разход. Kona Electric 40кВтч (39 ползваеми) минава спокойно 300 в по-топло време и със скорости до 90.
fallback
Последни