IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Класическият Defender се завръща под втора марка

Компанията Bowler получи право да ползва дизайна на легендарния всъдеход

Британският производител на всъдеходни коли Bowler получи правото да използва класическия дизайн на всъдехода Land Rover Defender за новия си автомобил, съобщава изданието Autocar.


Bowler CSP 575


До 2016 година Bowler беше отделен производител, но тогава почина основателят и ръководител на фирмата Андри Боулър, след което тя изпадна в тежка финансова криза. През 2019 година компанията премина под контрола на Jaguar Land Rover, но така и не се чу нищо за нейни нови проекти.

Първият от тях вече е факт, след като подразделението на JLR – Special Vehicle Operationsоns, реши да даде отговор на друга британска компания – Ineos. Тя е собственост на милиардера Джим Радклиф и от години разработва приемник на стария Defender, който ще носи името Grenadier. От Land Rover се опитаха да оспорят това, но съдът вече реши в полза на Ineos.


Bowler CSP 575


В крайна сметка и Bowler получава карт-бланш за използване на дизайна на класически всъдеход, като от компанията обещават още в началото на 2021 година да представят автомобила официално. А като доказателство бяха публикувани и няколко изображения в стила на модела 110 Station Wagon.

От тях става ясно, че в Bowler отново ще използват опита си за създаване на прототипи за участие в рали-рейдове. За това подсказват усилената рама с интегриран в нея каркас за безопасност, специалната ходова част с независимо окачване и мощният мотор. За проекта е избрано името CSP 575, като числото подсказва колко конски сили ще предложи 5,0-литровият V8 двигател с механичен компресор от Range Rover Sport SVR. 


Bowler CSP 575


Компанията твърди, че CSP 575 ще може да се използва и за стандартни пътища. Всъдеходът ще получи четири седалки и климатик, като ще излезе в ограничен тираж. Началната цена във Великобритания ще бъде 200 000 паунда, като първите машини ще бъдат доставени на клиенти през втората половина на 2021 година.

Снимки: Bowler

0 от 500