IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Да направиш работещ Ford Ranger Raptor от парче дърво

Проектите на този уникален творец събират милиони гледания в YouTube

Популярният Youtube канал Woodworking Art е дело на изключително талантлив, но предпочитащ да остане анонимен, скулптор. Творецът е направил до момента изключително детайлни дървени макети на куп популярни автомобили, като се започне от някои от най-известните всъдеходи и пикапи, мине се през болиди от Формула 1 и се стигне до президентската лимузина The Beast.


Ford Ranger Raptor Wood Carving
 
 
Всички проекти на Woodworking Art са винаги детайлно изпипани и напълно функционални, с отварящи се врати, движещи се колела и окачвания, както и със завършени интериори. Процесът по изработка е много интересен и може би това е причината видеоклиповете от създаването на всеки дървен екземпляр да са гледани милиони пъти.

Най-новият проект на твореца е Ford Ranger Raptor. Сам по себе си оригиналният пикап е едно малко произведение на офроуд изкуството, като има редица атрактивни детайли, подчертаващи визията и способностите му извън пътя. И да се пресъздадат тези неща в модел с умален мащаб от дърво си е сериозна задача.

 
Wood Carving
  
 
Всичко започва от едно обикновено масивно парче дърво. С помощта на различни инструменти се оформя купето и ако случайно процесът ви се струва лесен, обърнете внимание какво е отношението към всеки детайл. Особено при изработката на капака, вратите и други елементи.


Вижте как се създава функционалният модел на Ranger Raptor:


След като купето и интериорът са готови, идва ред на колелата. А всеки един автомобил от дърво има функционално шаси с работещо окачване, както и семпла кормилна система. В случая на Ford Ranger Raptor, като "живи" са и предпазните степенки.
  
  
Разгледайте някои от най-атрактивните творби на Woodworking Art в ГАЛЕРИЯТА:


0 от 500