fallback

Колко двигателя сменя Porsche 911 GT3 за 300 000 км?

Собственик на суперколата разкри колко му струва нейното пълно натоварване (ВИДЕО)

Спортното купе Porsche 911 GT3 е един от най-забележителните автомобили, произвеждани някога. Той е проектиран да се кара предимно на писта, което обаче си е сериозен разход, тъй като в тези условия моторът му се натоварва още повече.

Германски собственик на модела разкрива, че сменя двигателя на колата си за трети път. До момента автомобилът е навъртял 950 обиколки на "Нюрбургринг" и още 3000 обиколки на други трасета. Само на писта пробегът на колата е около 50 000 км, а общо до момента, от закупуването и като нова, е около 300 000 км.

Собственикът признава, че колата се кара на пълна газ през повечето време, като често подобрява различни рекорди и участва в аматьорски състезания с други мощни спортни автомобили. Германецът допълва, че се грижите по машината и особено смяната на двигателя му излизат доста скъпо, но той няма избор и прави всички необходими ремонти.

На хартия тази кола не е особено впечатляваща. Тя се задвижва 4,0-литров двигател, тип "боксер", с 6 цилиндъра, развиващ 500 к.с. В гамата на Porsche има няколко модела с по-забележителни характеристики, но нито един от тях обаче не предлага тази комбинация от скорост, сцепление, ниско тегло, баланс, прецизност и изключителна управляемост, категорични са експерти.

fallback
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    "..колата се кара на пълна газ през повечето време, като често подобрява различни рекорди и участва в аматьорски състезания с други мощни спортни автомобили..". Това обесмисля всичко друго казано в статиятя.. с оглед стандартна поддръжка и износване на колата
fallback
Последни