IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla подобри Model 3

Електромобилът получи променен салон и увеличен пробег

Американският производител Tesla актуализира най-популярния си електромобил - Model 3, който получи промени в екстериора и интериора, подобрена динамика и увеличен пробег с едно зареждане.


Tesla Model 3


Новостите във външния вид са минимални, като засягат оформлението на вратите, които поучават черни дръжки, както и облицовката на прозорците. За Model 3 вече се предлагат спортни джанти - 18- и 19-цолови, а като опция са достъпни и 20-цолови. Гумите също са с подобрена ефективност.

В салона гланцовото черно покритие на таблото и на централната консола е заменено с матово черно с хромирани детайли. Самата консола е променена, за да може да предложи безкабелно зарядно за два смартфона. В жабката са поставени два порта USB-C и още един USB-A.


Tesla Model 3


Промени има и в техническата част, като Model 3 получава същата термо-помпа HVAC като на наскоро пуснатия Model Y. Тя заедно с подобрените гуми и промените в задвижването подобрява ефективността на електромоторите и позволява увеличение на обхвата на електромобила.

При базовият вариант Standard Range Plus пробегът е увеличен от 410 на 430 километра, а при версията Long Range Plus - от 560 на 580 километра. Подобрена е и динамиката при най-производителната версия Performance (462 конски сили), която ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,1 секунди (с 0,1 секунди по-бързо от досега).


Tesla Model 3


Снимки: Tesla

0 от 500