IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов модел на Hyundai се оказа сред най-опасните в света

Хечбекът HB20 получи слаба оценка на краш-тестовете (ВИДЕО)

Най-популярният модел на Hyundai в Южна Америка - хечбекът HB20, беше подложен на краш-тестове от агенцията Latin NCAP, като представянето му беше толкова лошо, че оценката му беше променена от 4 на 1 звезда.


Hyundai HB20 краш-тест


Предишното поколение на модела получи 4 звезди за защита на възрастните пасажери и на децата в автомобила. Новият Hyndai HB20 обаче се провали при първия показател, докато по втория запазва оценката си. Така се оказа, че вместо да има подобрения в сигурността при смяната на генерациите, с хечбека се случва точно обратното.

Според генералния секретар на Latin NCAP - Алехандро Фураса, специалистите за открили огромни разлики в поведението на автомобила при предишните и сегашните краш-тестове, като това важи най-вече за системите за безопасност. Затова от организацията са поискали обяснение от Hyundai, откъдето са обявили, че започва вътрешно разследване.



Отбелязва се още, че основният съперник на HB20 в Южна Америка - Chevrolet Onix, предлага максимална защита на възрастни и на деца - 5 звезди, а също така е оборудван със системи за стабилизация, защита на пешеходци и има 6 въздушни възглавници още в базовата си версия.

Снимка и видео: Latin NCAP

0 от 500