IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьор на Tesla Model S бе хванат да спи зад волана със 140 км/ч

Водачът на електрическия седан е заплашен със затвор до 5 години

Собствениците на Tesla са известни с това, че правят глупави неща зад волана, но малцина си позволяват да спят по време на движение. Точно такъв шофьор беше заловен от по полицейски патрул в Канада, след като беше засечен да се движи с превишена скорост на една от основните магистрали в страната.


Tesla Model S


От полицията съобщиха, че са получи сигнал за Tesla Model S, която се движи с над 140 км/ч и са изпратили свой екип да провери случая. Когато колата на служителите на реда настигнала електрическия седан, той автоматично ускорил до 150 км/ч, като човекът зад волана и спътникът му били облегнати назад и очевидно спели.

В крайна сметка електромобилът бил спрян за проверка, като шофьорът първоначално е бил обвинен в превишаване на скоростта, а книжката му е отнета за 24 часа заради преумора. Разследването обаче е показала, че машината се е движила на автопилот дълго време и след консултации на водача са повдигнати обвинения в „управление на превозно средство, което представлява обществена опасност“. Делото ще се гледа през декември и ако обвиненията бъдат доказани, шофьорът може да остане без книжка и да прекара до 5 години в затвора.

„Въпреки че производителите на нови превозни средства са вградили предпазни мерки, за да попречат на водачите да се възползват от новите системи за безопасност в автомобилите, много от тях правят точно обратно. Тези системи не са за самостоятелно управление, а отговорността е само на шофьора и той трябва да я поеме“, се казва в изявлението на полицията.

Снимка: Carscoops

0 от 500
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    а вв Днес пише 150. Вие дори да преписвате един от друг не можете :-) или прсото всеки си смуче от пръстите каквото му хрумне?1 - за такива които мислят като тебе има влак, автобус.. такси.По-добре не сядай зад волана да не почерниш нечии живот от.. мързел.Дори в авиацията - дори и на автопилот, едния пилот е там готов да поеме. Всичко останало е абс. безотговорност.
  • #1
    0 rate up comment 9 rate down comment
    я ( преди 3 години )
    Е, нали това е предназначението на автопилота - да не караш, ами да почиваш, пък дали ще спиш, в случая си е твоя работа, не на полицията. Не е ясно за какво може да обвинят шофьора формално. Вероятно ще му препоръчат следващия път да е по-внимателен и да не вдига над 100, когато подремва, и ще го пуснат по живо, по здраво.