fallback

Bugatti Chiron полетя

Тест-пилотът на марката бори законите на гравитацията на изпитания

Това не е фотошоп. Това е Bugatti Chiron Pur Sport с цена почти 3 милиона евро – кола, която може да лети, макар и не много високо. Зад волана е тест пилотът на Bugatti Анди Уолъс, който има 21 старта в „24 часа на Льо Ман” от 1988 година насам, както и една победа с Jaguar. Той е пилотът, с когото миналата година Bugatti атакува психологическата граница от 500 км/ч с почти сериен автомобил – Chirop Super Sport 300+, като Уолъс стигна до 490,484 км/ч.

Сега е време за тестовете на Chiron Pur Sport на тестовото трасе „Ногаро” в Южна Италия, а производството на тази версия започва по-късно тази година. Производствената серия ще е много ограничена – едва 60 коли, като преди началото на 2021 година ще са факт и първите доставки.

Промените в сравнение с „обикновения” Chiron не са големи на пръв поглед, но са интересни – по-твърдо окачване, по-къси предавки и по-остри реакции на волана. Освен това, теглото на колата е намалено с 50 килограма, подобрена е и динамиката при доускорение в отделни режими на работа на двигателя.

Снимка: TopGear

fallback
  • #3
    анонимен ( преди 3 години )
    Ей ама сте прости ако ф1 колите нямаха такава аеро динамика досега да са полетели на 20метра
  • #2
    анонимен ( преди 3 години )
    Автора, погледни WRC шампионата, да видиш там какви полети правят.. YouTube е пълен с клипове.
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    С тоя толуп да не вземе да се изстреля в орбита?
fallback
Последни