IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникално видео: какво се случва във всмукателния колектор?

Поредният любопитен експеримент на Warped Perception

Водещият YouTube канала Warped Perception не спира да ни смайва. Той вече беше проверил дали въздушните възглавници се отварят при преминаването на "легнали полицаи" и инсталира камера GoPro в колелото на автомобил. Сега реши да я постави във всмукателния колектор на спортния модел Toyota Supra, като искаше да види какво се случва там по време на различни режими на каране.


Toyota Supra


Какво се вижда на видеото? Не много: отваряне и затваряне на клапаните, мъгла от горивна смес и малко изтичане на масло (или пък не?). Интересно е да се наблюдава какво се случва по време на пълното отваряне на дроселната клапа, когато налягането на горивната смес почти откъсва камерата и едва не я засмуква в цилиндрите.



Авторът на видеото беше доволен от видяното. GoPro обаче изглежда прегряла и се нуждае от малко ремонт. Въпреки това обаче явно работи и може да се предположи, че скоро авторът на канала ще намери друго място в автомобила, където да я пъхне.

0 от 500