IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia загатна новите Logan, Sandero и Sandero Stepway

Премиерата на трите модела ще се състои до края на месеца

Румънският производител Dacia публикува първи официални изображения на новите поколения на моделите си Logan, Sandero и Sandero Stepway. На тях се виждат само тъмни силуети на автомобили, които ще бъдат изградени на нова платформа.


Dacia Sandero Stepway
Dacia Sandero Stepway

Двата Ребека и седнат преминават на архитектурата CF-B на актуалното Renault Clio. За румънските модели обаче е подготвено по-опростена версия на тази платформа, което ще позволи да се запази достъпната им цена. Дизайнът няма да претърпи революционни промени, но ще бъде по-съвременен, като моделите ще получат светодиоди фарове.

В салона ще се появи ново оборудване, по-качествени материали и преден панел, оформен в духа Clio. Следвайки съвременните трендове, Dacia ще замени скромния дисплей на мултимедийната система с по-голям таблен, разположен вертикално.


Dacia Sandero
Dacia Sandero


Базовите версии ще получат 3-цилиндрови бензинови двигатели с мощност от 65 до 100 к.с. В гамата на Sander няма да попадне 1,3-литровия турбомотор, но топ-версията Stepway ще получи хибриден силов агрегат E-Tech на базата на 1,6-литров атмосферен мотор с мощност 140 к.с.

В гамата дизели ще остане само един мотор - 1.5 dCi с мощност 85 или 115 к.с., но повече яснота ще има в края на месеца, когато трите автомобила ще бъдат официално представени.


Dacia Logan
Dacia Logan

Снимки: Dacia

0 от 500