IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Виетнамското BMW получи президентска версия

Топ-версията на кросоувъра LUX SA ще разчита на V8 от Chevrolet Corvette

Виетнамската компания VinFast, която използва стари платформи на BMW за своите автомобили, показа поредния си нов модел. Това е топ-версията на кросоувъра LUX SA, за която се предполага, че е оборудвана с V8 двигател от Chevrolet Corvette.


VinFast President


Кросоувърът е получил името VinFast President, като се отличава значително на външен вид от стандартния модел LUX SA2.0. Най-съществените разлики са капакът с въздухозаборник, напълно новата решетка на радиатора с малка мрежа, 22-цоловите джанти и златистите акценти по периметъра на каросерията.

Отзад са се появили четири тръби на изпускателната система. Снимки на салона засега не са публикувани от компанията-производител, но се очаква той да не се отличава значително от този на LUX SA. Все пак от производителя обявиха, че в интериора ще преобладават скъпа кожа и карбон.

Още снимки на модела - вижте в галерията:


Технически данни за кросоувъра липсват, но той най-вероятно ще повтаря показания през пролетта на 2019 година на автосалона в Женева прототип LUX V8, който беше оборудван с 6,2-литров мотор от серията LS от Chevrolet Corvette. Двигателят развива 455 к.с. и 624 Нм, като позволява на автомобила да развие до 300 км/ч.

Снимки: VinFast

0 от 500