IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И това често се случва – успешни модели с чужди двигатели

Дори някои водещи производители избират мотори от своите конкуренти

Намирането на правилния мотор за даден автомобил не е лесна работа, особено ако неговият производител няма такъв в гамата си. И понякога е доста лесно да се вземе двигател от друга компания, който да свърши работа. В историята на автомобилната индустрия има доста такива примери, като при някои модели това се оказва много правилен ход и съответно е сред основните причини те да запишат сериозни успехи на пазара.

Ето ви и примери от по-далечно, а и от по-близко минало, които доказват това. Изброените по-долу модели вероятно щяха да имат друга съдба, ако не бяха попаднали на правилния партньор при избора на двигател. В случая, те са подредени по азбучен ред.

Успешни модели с чужди двигатели (ГАЛЕРИЯ):

Снимки: Autocar

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    N14 и N18 са си съвместна разработка на PSA и BMW.
  • #2
    9 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Хаахх Субару повечето им модели били с турбо...всъщност имат един свестен мотор 2.0 с турбо, един полусвестен 2.5 турбо и всичко друго е първобитни прегряващи атмосферни боксери с консуматив гарнитура на главите с безумен разход на бензин спрямо вървенето. А имат и един турбодизел боксер, интересен като концепция, но пълно дърво като изпълнение. Дизайн и технологии останали в 90-та година .Смях в залата.
  • #1
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Дедо ( преди 3 години )
    А-класата на Мерцедес с 1.5 dCi на Рено. И не само тя.