fallback

Toyota отбеляза юбилей на Camry

Седанът получи специална версия Black Edition

Компанията Toyota представи специална версия на седана си Camry. Тя се казва Black Edition и е посветена на 40-годишнината от излизането на пазара на модела Toyota Celica Camry, който е създаден на базата на купено Celica.

Юбилейното Camry получава ниво на оборудване WS още в базовия си вариант. От стандартния седан новата версия се отличава по екстериора в два цвята с черен покрив и допълнителни елементи, а също така и по по-качествените материали в салона.

Клиентите ще избират между 3 цвята на каросерията - черен (Precious Black Pearl), бял (Platinum White Pearl Mica) и червен (Emotional Red II). Седанът е качен на 18-цолови черни джанти, които са комбинирани с променена оптика и потъмнена решетка на радиатора.

За салона е използвана червена кожа, като с нея са обвити седалки, предния панел, централния подлакътник и вътрешната част на вратите. По желание, кожата може да бъде и черна. Предните седалки има подгряване и електрическо регулиране.

В основното оборудване на специалната версия са включени допълнителни асистенти на водача. Вече всички версии на Camry за пазара в Япония разполагат със система за наблюдение на „слепите“ зони и помощник за паркиране Intelligent Clearance Sonar, който открива обекти, намиращи се извън полезрението на шофьора.

Още снимки на юбилейната Toyota Camry - вижте в галерията:

За Япония версията Toyota Camry Black Edition в Япония ще се предлага със стандартен хибриден агрегат на базата на 2,5-литров атмосферен мотор. Мощността на задвижващата система е 178 к.с. Вариантът с предно предаване стартира от 39 787 щатски долара, докато този със задвижване на четирите колела започва от 41 660 долара.

Снимки: Toyota

fallback
  • #2
    356 ( преди 3 години )
    Чудесно, разкажи нещо ако желаеш, на мен лично ми е интересно за тази кола, няколко пъти съм я гледал в салона, но нищо повече.
  • #1
    ЛосО ( преди 3 години )
    Камри означава Корона. Камри е наистина короната на Тойота ! Уникална кола!
fallback
Последни