fallback

Audi e-tron Sportback получи отлична оценка за безопасност

Електрическият кросоувър се справи с всички краш-тестове

Поредният сравнително нов модел на пазар – електрическият Audi e-tron Sportback, бе подложен на тестове за безопасност от американския застрахователен институт за безопасност на пътя (IIHS), като резултатите от тях бяха обявени официално.

Германският кросоувър на ток получава максималния резултат „2020 Top Safety Pick +”. За нея тестваният модел трябва да заработи оценки не по-лоши от „добър“ при проверката на здравината на каросерията в 6 зони. Той се тества при различни варианти на челен удар, на удар отстрани, натоварване на покрива, както и здравина на седалките и подглавниците.

Електромобилът на Audi се е справил с изпитанията успешно, като получава оценка „добър“ и за фирмените светодиодни фарове Matrix Design. Работата на автоматичната система за аварийно спиране пък оценена с „Превъзходно“. Тази технология разпознава пешеходци и велосипедисти при скорост до 85 км/ч, а други автомобили – при движение с до 250 км/ч.

От Audi побързаха да се похвалят, че това е поредният модел на марката, който получава високи оценки на тестовете за безопасност. През последната година с максимален бал бяха отличени e-tron, както и новите Audi A6 и A6 Allroad.

Снимка: Audi  

fallback
  • #2
    Kaкъв кросоувър? ( преди 3 години )
    Това какво е, А6 на по-дълги пружини и с повече обвес? Поне 4х4 има ли, за да го кръстите "крос-оувър"?
  • #1
    цена/километра ( преди 3 години )
    кажете цената /с екстрите, а не базово/ и колко /реално, или поне EPA/ километра може да измине, стига с този псевдо маркетинг!
fallback
Последни